Željko Joksimović: Za Evrosong spremno potpuno iznenađenje

Dragana Keleč
Željko Joksimović: Za Evrosong spremno potpuno iznenađenje

Pesmu za predstojeću "Pesmu Evrovizije" u Bakuu sam gotovo završio. U fazi je, da se žargonski izrazim, doterivanja. Želim da budem siguran da je ona prava, da sam dao svoj maksimum.

Rekao je to u intervjuu za "Glas Srpske" predstavnik Srbije na ovogodišnjem "Evrosongu" kantautor Željko Joksimović.

Popularni muzičar, koji se prije nekoliko dana vratio sa Maldiva, gdje se 20. januara oženio svojom izabranicom, voditeljkom Jovanom Janković, kaže da trenutno ne želi da odgovara na pitanja iz privatnog života, ali je "Glasu" otkrio da je inspiracija u njegovom životu u posljednje vrijeme mnogo.

Iako se zbog njegovog velikog iskustva na prestižnom muzičkom takmičenju mnogo očekuje, Željko kaže da je opušten.

- Pesma će biti posebna, pomalo drugačija od onoga što verovatno mnogi očekuju - ističe Željko.

* GLAS: Nedavno ste izjavili da je melodija pjesme za sljedeći "Evrosong" gotova i da se radi na tekstu. Možete li nam otkriti dokle ste stigli s tim?

JOKSIMOVIĆ: Pesmu za predstojeću "Pesmu Evrovizije" u Bakuu sam gotovo završio. U fazi je, da se žargonski izrazim, doterivanja. Želim da budem siguran da je ona prava, da sam dao svoj maksimum.

* GLAS: Šta Vam je bila inspiracija i kakvu pjesmu možemo da očekujemo? Kada pjesma treba da bude predstavljena?

JOKSIMOVIĆ: Inspiracija u mom životu u poslednje vreme je mnogo. Biće posebna, pomalo drugačija od onoga što verovatno mnogi očekuju, ali opet to će biti moja pesma, pesma za "Evroviziju" ove, 2012. godine. Predstavljanje pesme, u dogovoru sa Radio-televizijom Srbije, biće u pravom trenutku, u sledećih 30 dana. Biramo pravi način koji je najbolji za promociju i upravo se dogovaramo o tome.

* GLAS: Od Vas se dosta očekuje, s obzirom na veliki uspjeh koji ste postigli dosadašnjim učestvovanjem na "Evrosongu". Da li Vas to opterećuje ili ste u ovu priču ušli potpuno opušteni?

JOKSIMOVIĆ: Opušten sam, jer zaista volim sve što ima veze sa ovim najvećim muzičkim takmičenjem u Evropi. Uspeh kao uspeh uvek obavezuje i naravno da moje pozicije nisu iste kao kod drugih, ali svojim iskustvom pokušavam da stvari sagledavam krajnje realno i da i u ovom na prvom mestu - uživam.

* GLAS: Šta je po Vašem mišljenju presudno za dobar plasman na "Evrosongu"?

JOKSIMOVIĆ: Glasanje za "Pesmu Evrovizije", kao što i sami znate, je rezultat brojnih okolnosti. Drugačije je i u odnosu kada sam poslednji put učestvovao. Publika nije jedina koja odlučuje, ali i danas smatram da je za plasman presudan kvalitet kompozicije i njena jedinstvenost.

* GLAS: Mnoge zemlje su, kao i Srbija, već izabrale svoje predstavnike. Šta mislite o konkurenciji?

JOKSIMOVIĆ: U većini zemalja u našem okruženju ove godine je izbor pao na dobro poznate izvođače, međusobno dobro poznate kolege, ličnosti sa velikim iskustvom. Smatram da su svi vrhunski umetnici, koji će svakako doprineti da se sa naših prostora u Bakuu čuju zaista kvalitetne evrovizijske pesme, čime će doprineti i kvalitetu celokupnog takmičenja.

* GLAS: Da li se ovo takmičenje promijenilo u odnosu na godinu kada ste Vi učestvovali i, ako jeste, u čemu se to vidi?

JOKSIMOVIĆ: "Evrovizija" napreduje iz godine u godinu na razne načine. Organizaciono, tehnički i u smislu promocije promenila se mnogo. Kada govorimo o kvalitetu samih pesama, imam utisak da je ona ostala dosledna sebi. Raznolika i različita, za sve ukuse. A o ukusima ne vredi raspravljati.

* GLAS: Kada Vas možemo očekivati u Republici Srpskoj?

JOKSIMOVIĆ: Uvek rado dođem u divnu Banjaluku, a kada tačno, u ovom trenutku nisam siguran. Verujem uskoro.

Vjenčanje

Željko Joksimović i Jovana Janković vjenčali su se na Jovandan na Maldivima, daleko od očiju javnosti, rodbine i prijatelja.  Veliko slavlje i crkveno vjenčanje navodno bi trebalo da budu upriličeni krajem februara u Beogradu, a kum će, kako pišu srpski mediji, biti Željkov dugogodišnji prijatelj i menadžer Bane Obradović. Par se vjerio prošle godine na Dan zaljubljenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana