Željko Joksimović: Ljubavi ima i sa publikom

Aleksandra Rajković
Željko Joksimović: Ljubavi ima i sa publikom

Poverenje sa publikom se gradi godinama i uverenje da postoji ljubav. Ne postoji samo floskula: Ja to radim zbog publike, nego tu zaista ima ljubavi - rekao je u intervjuu za "Glas Srpske" beogradski pjevač Željko Joksimović.

* GLAS: Album "Ljubavi" osvojio je publiku za kratko vrijeme. Jeste li zadovoljni kako su primljene sve te pjesme?

JOKSIMOVIĆ: Pohvalio sam banjalučku publiku, jer sam promovisao album "Ljubavi" u decembru u dvorani "Borik". Moram da priznam da sam iznenađen fantastičnim prijemom kod publike za ovaj album. Nekako, kao da nisam ni svestan kakva je ploča, ali prosto pokazatelji su zadivljujuće dobri i jako mi je drago zbog toga što se publici dopadaju pesme. Jer, ipak, sve to radimo zbog publike.

* GLAS: Da li postoje pjesme sa albuma za koje niste pretpostavljali da će biti toliko popularne?

JOKSIMOVIĆ: Nisam razmišljao o tome dok sam pravio album. Svakako je ovaj album nešto što je dugovečno i što ostaje, tako da svakim danom samo dobija na kvalitetu, težini i značaju.

* GLAS: Kako uspijevate da sačuvate privatni život od javnosti?

JOKSIMOVIĆ: To je moj privatni život i mislim da treba da ostane samo za mene. Znam da ljude zanimaju mnoge stvari iz mog života, ali ja uspevam da se izborim sa tim.

* GLAS: Da li je danas zahtjevno biti javna ličnost na Balkanu?

JOKSIMOVIĆ: Teško je održati taj kontinuitet i poverenje kod publike. Postoji oni koji su mnogo stariji, a nisu uspeli to da urade. Iskreno se nadam da se to meni neće desiti, da ikada svoju publiku izneverim. Zapravo, ja u publiku imam najviše poverenja. Ljudi uvek šire pozitivnu energiju na mojim koncertima.

* GLAS: Gdje ćete ovog ljeta pobjeći na odmor?

JOKSIMOVIĆ: Idem sa kćerkom, a još uvek razmišljam gde. Kćerka mi predlaže da odemo u Španiju. Međutim, gledao sam hotele u Španiji i nisam baš nešto oduševljen. Otići ću do Mikonosa krajem jula i početkom avgusta, a posle se vraćam u studio. Već u oktobru idem u Australiju, zatim u Ameriku. Koncert u Zagrebu me očekuje u decembru.

Koncert

Koncert Željka Joksimovića trebalo je da bude održan u subotu u Banjaluci, ali je odgođen zbog kiše. Novi termin održavanja koncerta još nije poznat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana