Željela je da izgleda kao anđeo Viktorija Sikreta

Agencije
Željela je da izgleda kao anđeo Viktorija Sikreta

Modeli ove kuće donjeg veša se smatraju najzgodnijim ženama na svijetu.

Popi Kros, fitnes blogerka, poželjela je da ima tijelo kao one... Inače, čelnici "Viktorija Sikreta" traže da djevojka bude najmanje 175 santimetara visoka i da ima obim struka 60.

Ovo je napisala Popi nakon mučnih treninga:

Glavno je da izbacite masnoće iz tijela. Prirodno, čovjeku treba salo da bi mogao da ima energiju i štiti organe. Nakon 20 minuta treninga, tijelo više ne uzima energiju iz ugljenih hidrata koje ste konzumirali i okreće se trošenju masnih naslaga i tako hrani mišiće. Ova energija se takođe koristi i za hranjenje organa. Zdrava, fit žena bi trebalo da ima između 21 i 24 odsto masti u tijelu. Atletičarke imaju između 14 i 20 odsto. Možete imati zdravstvene probleme ukoliko imate ispod 13 odsto masnoće.

Bila sam u dobroj formi kada sam krenula sa ovim eksperimentom. Konfekcijski broj mi je bio 36, a visina 175 cm. Odsto masti u mom organizmu je bio 22. A to se nije uklapalo u kalup modela Viktorije Sikret.

Den mi je objasnio da moj gluteus mora da bude savršen, a tijelo da bude izdefinisano, da moram da imam mišiće na vitkim rukama, da bi dobila "Žizel" izgled. Ali takođe sam morala da redukujem masnoću u organizmu za 4 odsto. Za to je bio potreban ozbiljan trening.

Trening je ključ uspjeha i on se sastojao iz čučnjeva, mrtvog dizanja, iskoraka sa kilažama, treninga bicepsa i tricepsa sa kilažama i sklekova. Bilo mi je lako da počnem sa jednim treningom nedjeljno sa Denom i sa četiri "domaća zadatka" koje mi je on zadavao. Tu sam morala da trčim u sprintu 20 minuta svakog dana, da imam intenzivan trening sat vremena sama i da idem na pilater i boks, kao i na ples.

Nakon mjesec dana, moji treninzi sa Denom su se pojačali na četiri puta nedjeljno, ali sam svejedno nastavila sa samostalnim treninzima. Vježbala sam šest, a nekada i sedam puta nedjeljno, a nekim danima i po dva puta.

Kako sam trčala cio svoj život, mislila sam da mi ovo neće teško pasti ali poslije prvog treninga imala sam upalu leđa, pa sam morala da napravim pauzu od nedjelju dana.

Kako sam uspijela da se vratim na noge i da nastavim sa programom, provela sam prvi mjesec kompleto fizički i mentalno slomljena i bilo mi je potrebno sat vremena više sna svakog dana. Usput sam se tri puta prehladila.

Den je uvijek bio tu za mene i često mi je slao poruke: "Da li si uradila 50 sklekova?". U drugom mjesecu sam već mogla da izdržim više treninga prije nego što se onesvijestim od umora. Do trećeg mjeseca, već sam dizala kilaže od 72 kg, što je više od moje težine.

Teško je ostati motivisan, ali kada pogledate koliko zarađuju anđeli, nije vam teško.

Imala sam jednom nedjeljno masažu sa Sarom Djui, baš kao što i VS djevojke praktikuju. Dobra je za otklanjanje upale a i za relaksaciju.

Adrijana Lima je 2012. godine otkrila da devet dana pred reviju je na posebnoj dijeti. Ona unosi samo 1.000 kalorija dnevno i mnogo tečnosti.

Doktor mi je slao proteinske suplemente i pilule, koje su koštale bogatstvo, ali ipak nisam mogla da ispratim tu rigoroznu dijetu. Odlučila sam se za ishranu sa puno proteina i malo ugljenih hidrata. Tokom treninga sam unosila povrće( ali samo ono koje raste ispod zemlje).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana