Zbog jednog detalja svi su gledali u Kejt Midlton

Agencije
Zbog jednog detalja svi su gledali u Kejt Midlton

Čak 170 gostiju okupilo se na svečanosti u Bakingemskoj palati koja je održana u čast kineskog predsjednika Si Đinpinga. A ovo je prva takva prilika na kojoj se pojavila i Kejt.

Oči Britanaca juče su bile uprte u Kejt Midlton. Naime, lijepa vojvotkinja je prvi put učestvovala državničkoj večeri. Ovu svečanost organizovala je kraljica Elizabeta povodom posjete kineskog predsjednika Velikoj Britaniji.

Čak 170 gostiju okupilo se na svečanosti u Bakingemskoj palati koja je održana u čast kineskog predsjednika Si Đinpinga. A ovo je prva takva prilika na kojoj se je pojavila i Kejt. Prema protokolu, ženske članice kraljevske porodice tokom takvih svečanosti moraju da budu obučene u večernje haljine i da nose tijare koje im pozajmljuje kraljica.

Kejt se sama pobrinula za svoju haljinu. Naime, dugu elegantnu jarko crvenu haljinu dizajnerka Dženi Pekam napravila je prema njenoj zamisli. Vojvotkinja obožava strukirane modele s pojasom i gornjim dijelom bez rukava, a osim što je crvena boja jedna od njenih omiljenih, takođe je bila prikladna za ovu večeru jer se radi o nacionalnoj kineskoj boji koja simboliše radost i sreću.

Na glavi je imala tijaru pod nazivom "Lotosov cvijet". Kraljevski dragulji rijetko izlaze na svijetlo dana i čuvaju se isključivo za posebne prilike, pa je tako ovo bio tek treći put da Kejt nosi tijaru u javnosti. Prvi put ju je imala na svom vjenčanju, a drugi put na diplomatskom prijemu 2013. godine, tako da su Britanci nestrpljivo čekali da vide koju će tijaru da odabere ovog puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana