Zašto su manekenke naljutile svijet?

Agencije
Zašto su manekenke naljutile svijet?

U segmentu posvećenom britanskoj modi na zatvaranju OI, devet domaćih supermodela nosilo je garderobu osmoro britanskih kreatora, šetajući „pistom" uz Bouvijevu pesmu „Fashion". Međutim, njihovo pojavljivanje isprovociralo je pravu lavinu negodovanja na „tviteru".

Online zajednica smatra da na ceremoniji koja bi navodno trebalo da veliča olimpijski ideal i poslovicu „u zdravom tijelu zdrav duh" nema mesta za Kejt Mos i Naomi Kembel.

Kejt Mos pratile su brojne kontroverze - uključujući i fotografiju gdje se vidi kako uzima kokain - a mnogi je nazivaju „preplaćenom manekenkom zavisnom od raznih supstanci".

Na drugoj strani, Naomi je poznata po prekoj naravi i gađanju svojih pomoćnica mobilnim telefonom.

„Pretpostavljam da će Kejt Mos da padne na doping kontorli kasnije", napisao je novinar CNN-a Pirs Morgan na svom tviter nalogu.

„Naomi Kembel: zlatna medalja u bacanju telefona" dodala je britanska književnica Džodžo Mojes.

„Nakon dvije nedjelje gledanja u najpozitivinije sportske uzore, ova grupa ispraznih poznatih ku..ki iz modne industrije koja je opsjednuta sobom je pravi kontrast u odnosu na hiljade divnih ljudi koje ih okružuju na stadionu", još je jedan od komentara na tviteru.

Nisu samo Naomi i Kejt izazvale gnjev, čitava ideja o pojavljivanju manekenki na Olimpijskom stadionu razljutila je mnoge.

„Bilbordi sa supermodelima... zar ovo nije u čast sportista?", tvitovao je Filip Herš, sportski novinar LA Tajmsa, dodajući: „Slavimo anoreksične žene koje ništa drugo ne rade osim što stoje i izgleaju lijepo. GLUUUUUUPO".

Možda je i najoštriji komentar stigao od britanskog pisca Marka Rejvenhila: „Supermodeli, jer postoje dva načina da postignete manje od 5% tjelesne masnoće: vrhunskim sportom i anoreksijom".

Osim manekenki i Viktorija Bekam je uspjela da razljuti mnoge time što je njena modna marka uvrštena u listu uglednih britanskih kreatora.

Bivša „spajsica"tako se našla rame uz rame sa veličinama poput Vivijen Vestvud, Aleksandra Mekvina i „Barberija".

Gospođa Bekam je svoju modnu liniju lansirala 2007. i modna javnost još uvijek nije oformila konačnu ocjenu o njenom kvalitetu, a čak se priča i da 11 dizajnera i krojača pomaže Viktoriji u kreiranju odjeće koja nosi njeno ime i koja se čak i ne proizvodi u Britaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana