Zašto Stiven Spilberg kritikuje ovogodišnje izmjene u dodjeli Oskara

GS
Foto: Agencije

Čuveni reditelj Stiven Spilberg podjelio je svoje mišljenje o odluci da se više ne emituje dodjela nagrada u osam kategorija Oskara.

U februaru je objavljeno da osam od 23 nagrade, na 94. dodjeli Oskara neće biti emitovano u pokušaju da se televizijski događaj pojednostavi i učini „uzbudljivijim".

Ove kategorije će biti objavljene prije početka emisije u 17 časova, i uručivanje priznanja neće biti emitovano na televiziji.

Ovaj potez je izazvao različite reakcije među ličnostima iz filmske industrije, a Spilberg se oglasio i rekao da se „ne slaže sa odlukom koju su doneli organizatori ".

„Čvrsto vjerujem da je naš posao - posao koji zahteva najveći nivo saradnje na svijetu. Svi zajedno snimamo filmove, postajemo porodica u kojoj je jedan zanat neophodan kao i drugi", rekao je reditelj.

Spilberg je nastavio: „Osjećam da na dodjeli Oskara ne treba da bude onih iznad crte, i onih - ispod crte. Svi smo na istoj liniji u poslu i dajemo najbolje što možemo kako bismo ispričali najbolje priče. To za mene znači da nam je svima mjesto - na istoj lokaciji i u istom vremenu".

Osam kategorija, čija dodela ove godine neće biti emitovana na televiziji su kratki dokumentarni film, montaža, šminka i frizura, originalna muzika, dizajn produkcije, kratki animirani film, kratki film - uživo i zvuk.

Spilbergova Priča sa zapadne strane nominovana je u kategorijama za dizajn produkcije, kinematografije, kostima i zvuka, kao i za najbolji film i režiju.

Dodjela Oskara zakazana je za nedelju, 27. marta.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana