Zašto se svjetski milioneri polivaju ledenom vodom?

Agencije
Zašto se svjetski milioneri polivaju ledenom vodom?

Mark Zakerberg pokrenuo je trend u tehnološkom svijetu. I to napokon jedan u kom nema suparnika, nego su svi veliki rivali iz svijeta tehnologije odlučili da stanu na istu stranu i pomognu u prikupljanju novca za oboljele od Lu Gerigove bolesti.

Ako već do sada niste vidjeli, u pitanju je "ledeni izazov" organizacije ALS, u kom slavni na sebe izliju kantu ledene vode, pritom doniraju novac i onda i izazovu iduće tri osobe da naprave isto u roku od 24 sata.

Kako je krenulo, uskoro to "stablo" izazova više neće biti moguće pratiti, ali svoj je izazov do sada već ispunila velika "tehnološka trojka".

Tvorac Fejsbuka, Zakerberg je izazvao Bila Gejtsa, osnivača Majkrosofta, a on Elona Maska, osnivača kompanija SpaceX i Tesla Motors, koji je i sam, uz pomoć svojih sinova, izvršio dužnost.

Na Tviteru je napisao: "Klinci su izlili pet kanti s ledenom vodom na moju glavu za ALS i ja izazivam Noča (tvorca igre Minecraft), Džonija Depa i Tonija Hoka".

Čini se da se ovaj izazov polako širi van granica IT svijeta, pa su mu se tako pridružili i Opra Vinfri i Džastin Biber koji je potom izazvao predsjednika SAD, Baraka Obamu, da učini to isto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana