Zaplijenjeni Hermes falsifikati

Agencije
Zaplijenjeni Hermes falsifikati

Hiljade falsifikovanih Hermes torbi koje su zaplijenjene u Los Angelesu prošlog mjeseca, prema procijeni stručnjaka vrijede skoro 10 miliona funti. Carinici su otkrili da dvije pošiljke iz Kine kriju preko 1.500 lažnjaka.

Ovo je veliki udar na inače visok stepen zaštite intelektualne svojine kako kompanije tako i pojedinaca. Nažalost, ovakve neprijatnosti su skoro svakodnevna pojava. Širenje falsifikovanih luksuznih tašni utiče na nacionalnu ekonomiju zemlje, pa je zbog toga od izuzetne važnosti spriječavanje ovakvih djela.

Krivci za ovu nemilu situaciju još uvijek nisu otkriveni.

Ovo nije jedini problemi koji ovih dana potresa čuvenu modnu kuću Hermes. Naime, njemačka televizijska kuća Ante se sprema da prikaže dokumentarni film "Hercules versus Hermes " o Patrick Guerrand-Hermccsz. Prema presudi suda sporni momenti oko vlasništva zemljišta u Maroku, koji su prikazani u pojedinim scenama, moraju da budu ijsečeni zbog zaštite privatnosti lokalnih porodica. Da li će film biti prikazan u cijelosti ili će sudska presuda biti ispoštovana, ostaje da se vidi.

Dok se čeka razrješenje ove dvije situacije, niko iz Hermesa nije bio raspoložen da da komentar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana