Zabrana za Malu seksi gejšu

Agencije
Zabrana za Malu seksi gejšu

Kompanija "Viktorias Sikret" bila je primorana da svoju novu kolekciju donjeg veša povuče iz prodaje zbog optužbi za rasizam, javile su agencije.

Naime, brend je svoju novu kolekciju "Go Ist" povukao iz onlajn prodaje, jer je jedan artikal, tačnije kombinezon, nazvan "Mala, seksi gejša" izazvao salvu negativnih komentara, a kompaniju su optužili za "uvredu i rasizam".

Kombinezon uz koji dolazi i kaiš, koji podsjeća na kaiš na tradicionalnim japanskim nošnjama, opisan je kao "vaša karta za egzotično putovanje na istok od stane proizvođača donjeg veša", kaže se u kritici.

Čelnici kuće "Viktorias Sikret" još uvijek se nisu zvanično oglasili po pitanju ovih optužbi, ali se njihovo saopštenje očekuje.

U međuvremenu, preusmjerili sve posjetioce stranice na kojoj se nalazi nova, sporna kolekcija, na glavnu stranu sajta.

Sporni model u kampanji reklamira južnoafrička manekenka Kendis Svonpul, što su kritičari takođe nazvali "problematičnim pokušajem da se prenebregne autentičnost azijske kulture i učini prihvatljivim fetišizacija azijskih žena".

- Brend je pravljenjem ove kolekcije potvrdio uvrjedljuvu tezu koja je prisutna već duže vrijeme u javnosti, a to je da su azijska kultura i azijske žene seksualni objekti koji se mogu modifikovati prema potrebama zapada - dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana