Za ove zvijezde niste znali da su porijeklom sa Balkana

B92
Za ove zvijezde niste znali da su porijeklom sa Balkana

Oni su svjetske zvijezde i vjerovatno nikada ni biste rekli da imaju balkansko porijeklo.

Ove svetske zvezde "vuku" korene sa naših prostora.

Holi Valans

Australijska glumica i pjevačica koju pamtimo iz serije " Neighbours" je nosila očevo prezime Vukadinović. Tata joj je Srbin, a ona je prezime promjenila zbog svjetske karijere. Udata je za engleskog tajkuna Nika Kendija, jednog od 50 najbogatijih preduzimača u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Sandra Nasić

Sandra je pjevačica rok benda "Guano Apes", jednog od najpopularnijih u Njemačkoj. Njeni roditelji su Hrvati i ona govori hrvatski iako je rođena u Njemačkoj.

"Doduše, ne govorim ga tako dobro kao moj otac, koji uvijek kaže da bi to moglo bolje. Ali nakon samo nekoliko nedjelja provedenih tamo, ja govorim tečno", rekla je Sandra.

Ida van Munster

Rođena je kao Aida Đapo. Bosanska blogerka, manekenka i šminkerka je proglašena za najljepšu ženu na svijetu 2013. na sajtu BeautifulWomae. Iza sebe je ostavila ljepotice poput Monike Beluči, Megan Foks, Adrijane Lime, Eve Mendez. Opisali su je kao “očaravajuću mladu damu iz BiH, izuzetno harizmatičnu, obrazovanu, talentovanu, duhovitu čija originalna ljepota i jedinstven stil života je čine posebnom”.

Džo Manganjelo

Muž Sofije Vergare, zvijezda filmova "Magic Mike " i "Spiderman", serija "True Blood ", "How I Met Your Mother" i "ER" je rođen 1976. a majka mu je Hrvatica. Njegova majka je dijete hrvatskih emigranata. Manganjelo se prvo oprobao u sportu kao igrač američkog fudbala, ali se poslije teške povrede okrenuo glumi.

Kristof Valc

Hrvatske korijene ima i austrijski oskarovac Kristof Valc (58). Snimio je desetine televizijskih filmova i serija u Njemačkoj i Austriji prije nego što ga je Kventin Tarantino izabrao za ulogu zlog njemačkog pukovnika Hansa Lande u "Inglourious Basterds ". Valcova majka Elizabet Urbančić je ugledna kostimografkinja hrvatsko-slovenačkog porijekla.

Vird Al Janković

Alfred Metju Janković, poznatiji kao "Ludi Al" Janković je američki pjevač, glumac, tekstopisac, muzički i filmski producent. Najpoznatiji je po duhovitim parodijama popularnih pjesama. Od početka svoje karijere 1979. godine do danas prodao je više od 12 miliona primjeraka albuma i održao više od hiljadu nastupa uživo. Takođe je, uz devet nominacija, tri puta osvajao Gremi, četiri zlatne, i tri platinaste ploče. Uz snimanje albuma, Janković je režirao spotove i nastupao u televizijskim emisijama kao što su Simpsoni, Behind the Music, Johnny Bravo...

Otac mu je bio Srbin Nik Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana