Vuna i eko-koža u novoj kolekciji Marka Fehera

Agencije
Vuna i eko-koža u novoj kolekciji Marka Fehera

Talentovani dizajner iz Banjaluke Marko Feher je u sklopu manifestacije "Nivea Fashion Week" u Sarajevu predstavio svoju novu kolekciju koja nosi naziv "7".

Publika je ovacijama pozdravila predstavljanje ovog perspektivnog dizajnera, a ni sam Marko nije mogao da sakrije pozitivnu emociju koja ga je vodila na reviji.

Izabrao je taj naziv kolekcije jer mu, kako kaže, broj sedam znači mnogo, a i ovo je njegova sedma samostalna kolekcija.

Po simbolici to je sveti broj i obično donosi sreću. U velikim civilizacijama, počevši od egipatske, simbol je vječnog života, potpun ciklus i dinamično savršenstvo. Uz broj sedam se veže i siva boja.

Kao i do sada, i ova kolekcija nije namijenjena muškarcima ili ženama, kreirana je za sve one koji se osjećaju mladim i željnim eksperimentisanja sa dizajnerskom odjećom unikatnog pečata, bez obzira na rasnu, rodnu ili bilo koju drugu pripadnost.

Materijali u kolekciji su uglavnom vuna i eko-koža, a ovaj put Marko se poigrao teksturom i nekim materijalima sa kojima do sada nije radio.

Marko je do sada ostvario velike uspjehe, kolekcije i svoj rad prezentovao je u svim državama bivše Jugoslavije, a pored toga i na petom najvećem "Fashion Weeku" u svijetu, "Vancouver Fashion Weeku". Takođe, o njemu se pisalo i u prestižnom britanskom magazinu "Vog".

On je prvi i za sada jedini dizajner iz Republike Srpske i BiH čiji je brend od ove godine baziran u Londonu, gdje je i registrovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana