Vujošević zove još tri igrača

Milan Zubović
Vujošević zove još tri igrača

Sarajevo - Suočen sa velikim brojem otkaza igrača, selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević na prvobitni spisak uvrstiće tri nova imena.

Okupljanje reprezentativaca je 2. jula u Sarajevu i na njemu se sigurno neće pojaviti dvije najveće zvijezde Mirza Teletović i Jusuf Nurkić, a ranije su dolazak otkazali Andrija Stipanović i Elmedin Kikanović dok najvjerovatnije neće biti ni Nemanje Gordića. Centar Portlanda oglasio se na društvenim mrežama gdje je napisao da ove godine neće biti dio ekipe.

- Zbog procesa rehabilitacije nakon povrede u protekloj NBA sezoni ove godine, nažalost, neću moći nastupiti u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Procjena je ljekarskog tima mog kluba da je povreda u takvom stanju da zahtijeva oprezan pristup i poseban program rada, kako bih spreman dočekao novu sezonu za nekoliko mjeseci. Dres BiH uvijek sam nosio sa velikim zadovoljstvom i vjerujem da ću ga nositi još dugi niz godina. Nažalost, ovaj put spriječila me je povreda. Reprezentaciji želim sve najbolje u predstojećim utakmicama - napisao je Nurkić na svom "Fejsbuk" profilu.

Direktor reprezentacije BiH Siniša Kovačević iznenađen je otkazom Nurkića.

- Sa njim ne postoji komunikacija već dva mjeseca, zvali su ga svi ljudi iz Saveza, ali nije se javljao na naše pozive. Ovo što on radi je zaista smiješno. Pravi iste probleme aktuelnoj garnituri u Savezu kao i prošloj što znači da nije do Saveza nego do njega - zaključio je Kovačević.

Pitanje je koga će Vujošević zvati jer su mu ruke dosta vezane zbog nedostatka kvalitetnih igrača, a za očekivati da među trojicom novih barem dvojica budu "visokih" jer prvobitna četvorica igraju na pozicijama krilnog centra ili centra dok je Gordić organizator igre.

- Selektor Vujošević je izabrao tri zamjene i njihova imena biće saopštena danas - rekao je Kovačević.

Pojavila se nezvanična informacija da će jedan od pozvanih biti centar Ismet Sejfić. Prošlu sezonu proveo je u mađarskom PVSK iz Pečuja te prosječno bilježio 16,9 poena i osam skokova. Ranije je nastupao za Student iz Mostara i Vogošću dok je jedno vrijeme branio boje litvanske Džukije.

Džidić bez novih poziva

I selektor juniorske reprezentacije BiH Boris Džidić ima problema oko sastava ekipe, ali kod njega neće biti novih imena.

- Džidić neće nikoga naknadno zvati - rekao je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana