Voditelj Bi-Bi-Sija napala Kejt Midlton

Agencije
Voditelj Bi-Bi-Sija napala Kejt Midlton

London - Voditelj Bi-Bi-Sijevog radija 4 Sendi Toksvig kaže da vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton nema mišljenje ni o čemu, prenose agencije.

54-godišnja komičarka i voditeljka emisije „The News Quiz” uporedila je Kejt sa junakinjama Džejn Ostin koje u 19. vijeku nisu smjele javno da iskazuju svoje mišljenje.

- Kejt me nije oborila s nogu. Nekada smo se divili ženama koje su stekle svoje mjesto u životu udajom ili rađanjem djece ali želim da mislim da smo kao društvo napredovali. Ne mogu da se sjetim nijednog stava vojvotkinje ili njenog mišljenja o bilo čemu – sve me to podsjeća na vrijeme Džejn Ostin - kaže Toksvigova.

Komentari voditeljke usledili su nakon nedavnih kontroverznih izjava književnice Hilari Mantel koja je nazvala Kejt „lutkom iz izloga” sa „plastičnim osmijehom” bez imalo karaktera.

Mantelova je međutim, prošle nedjelje rekla da su njene riječi izvučene iz konteksta i da nema „zbog čega da se izvinjava”.

- Moje riječi su pogrešno interpretirane i od mene su napravili najomraženiju osobu - kazala je dvostruka dobitnica Bukerove nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana