Vlasti Beča tješe fanove Tejlor Svift raznim uslugama

GS
Vlasti Beča tješe fanove Tejlor Svift raznim uslugama

BEČ - Gradske vlasti Beča pokušavaju da utješe fanove američke pop zvijezde Tejlor Svift, čiji su koncerti otkazani pošto su ometeni terorističkim napadom, time što im, između ostalog, nude besplatne hamburgere.

Nekoliko drugih institucija, uključujući i lanac kafića, nudi takozvanim Sviftisima besplatno piće.

"Sviftisi" koji vole klasičnu muziku mogu da besplatno, uz kartu za koncert Tejlor Svift, posjete poznati muzej "Albertina". Prodavnica polovne robe takođe nudi popust od 20 odsto.

Međutim, na snimcima lokalnih televizija vide se pojedini fanovi koji su se okupili kod Katedrale Svetog Stefana, gdje pjevaju pjesme popularne američke pjevačice.

Glavni osumnjičeni za planirani napad na koncertu pjevačice Tejlor Svift u Austriji porijeklom je iz Sjeverne Makedonije i zakleo se na vjernost militantnoj grupi "Islamska država".

Ovaj devetnaestogodišnjak sarađivao je sa još jednim sedamnaestogodišnjim Austrijancem i oni su među tri osobe privedene nakon što je zavjera objavljena kasno sinoć.

Nastupi Tejlor Svift u Austriji trebali su da budu dio njene turneje "Eras", koja je počela 17. marta prošle godine u Glendejlu u Arizoni, a trebalo bi da se završi 8. decembra u Vankuveru u Kanadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana