Vlasnik Pinka odbio saradnju sa Anđelinom Džoli zbog predrasuda o Srbima

Glas Srpske
Vlasnik Pinka odbio saradnju sa Anđelinom Džoli zbog predrasuda o Srbima

Vlasnik kompanije "Pink Films International" (PFI) Željko Mitrović odbio je da sarađuje u novom projektu holivudske glumice Anđeline Džoli, saopštio je juče PFI.

- Imao sam velike simpatije prema njoj i veoma poštovao njeno delo i lik. Nažalost, ona je prepuna predrasuda o Srbima. Znam da saradnja s njom otvara vrata velikog filmskog biznisa, ali ne želim da budem deo nečega što ko zna koji put predstavlja Srbe kao večite loše momke, izjavio je Mitrović.

PFI je saopštio da se Mitrović u utorak sastao sa četvoricom producenata iz tima slavne glumice kako bi razgovarali o učešću njegove kompanije u stvaranju filma koji treba da se snima u Srbiji i dijelom u BiH.

- Kako je radnja filma smještena na prostore bivše Jugoslavije i nekada ratom zahvaćena područja, i kako je srpski narod stavljen u negativnu konotaciju, Mitrović je odbio da na bilo koji način učestvuje u snimanju ovog filmskog projekta, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je Mitrović odlučio da ni na koji način ne učestvuje "uprkos veličini projekta i šansi da se ostvari saradnja sa najpopularnijom i najtraženijom glumicom na planeti".

Kako su ranije objavili mediji, holivudska zvijezda je trebalo da doputuje u Srbiju početkom avgusta kako bi sa Mitrovićem dogovorila snimanje svog rediteljskog prvenca, čija je tema rat u Bosni. U tom filmu ona je trebalo da igra glavnu ulogu muslimanke iz BiH koju je silovao Srbin, u kojeg se kasnije zaljubljuje.

A da glumiš Osaminu ljubavnicu?

Mitrović je, iznenađen scenarijom koji Srbe opisuje kao monstrume, zamolio njen tim da pozove glumicu.

Kada je uspostavljena veza, Mitrović je poručio Anđelini: "Gospođo, imam novi predlog za vas - uložiću 30 miliona dolara u film o ljubavnici Osame bin Ladena u kojem biste vi imali glavnu ulogu!"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana