Vlado Georgiev - Moj cilj je kulturna dekontaminacija

Sanja Jokić
Vlado Georgiev - Moj cilj je kulturna dekontaminacija

Kulturna dekontaminacija je i dalje moj najveći cilj, s obzirom na to da smo dugi niz godina putem medija bili temeljno torturisani turbo-folk ostvarenjima. Ljudi su se zaželjeli normalnih stvari i muzike, a poslije svega toga teško je bilo ponuditi nešto novo, na šta bi reagovala do tada zatvorena i ravnodušna publika.

Rekao je ovo "Glasu Srpske" jedan od najpopularnijih kantautora sa prostora bivše Jugoslavije, crnogorski muzičar Vlado Georgiev.

- Na moju veliku radost i sreću, kao i svih onih koji vole "nedivljački" zvuk, muzika koju pravim je zaživjela, a moja misija je uspjela - istakao je Georgiev.

Georgiev je naglasio da je veoma zadovoljan zbog toga što će poslije tri godine održati koncert u Banjaluci, gdje će publika moći da čuje pjesme "Žena bez imena", "Zbogom ljubavi", "Anđele", "Sama bez ljubavi" i druge.

Georgiev je naglasio da je jedini razlog zbog kojeg ga u Banjaluci dugo nisu vidjeli to što postoje mnogi gradovi u kojima mora da nastupi.

- Ne valja ni prečesto gostovati u jednom mjestu, jer je potrebno da se međusobno poželimo - istakao je Georgiev.

Naglasio je da voli da svira i uživa sa svojom publikom u neposrednoj komunikaciji.

- Samo tako koncert može dobiti onu notu komocije i prisnosti. Pozitivna energija i stvaralačka oslobođenost sa publikom je ono što daje smisao mom opstanku na sceni i ono što me nadahnjuje. Razmjena energije je poprilično neobjašnjiva stvar i kad se dogodi, nastaje vrhunska atmosfera i bliskost - objasnio je Georgiev.

Naglasio je da je svjestan činjenice da dugo nije ništa objavljivao i da publika očekuje novi album.

- Novo muzičko izdanje izaći će veoma brzo, a što se tiče zvuka i produkcije, biće poprilično svježije i nesvakidašnje. Sve što mi se dešava pretačem u stihove i melodije i slušaoci će osjetiti taj 'puls' - istakao je Georgiev, ne želeći da detaljnije govori o onome što priprema.

Priznaje da mu smetaju neistine o njemu, koje plasiraju mediji željni senzacionalizma i da je to jedan od razloga što se ne pojavljuje često u javnosti.

- Ne dajem ni pet para na gluposti koje se kvazi-novinari ne libe da izmisle, ali kad toga bude previše, onda mi se stvarno sve to ponekad smuči. Otuda i odgovor na pitanje zašto se ponekad sklonim od očiju javnosti. Ja sam samo jedan čovjek koji ima svoj život, porodicu, prijatelje... - kaže Georgiev.

Otkriva da ima ambicije da se muzički ostvari kao producent i kompozitor na inostranom tržištu, ali da nije siguran da bi iz bilo kojih interesa to učinio kao izvođač.

- Nikada nisam trčao za karijerom, više volim da živim ovdje, jer moje biće pripada ovim prostorima - pojašnjava Georgiev.

Naglašava da se nikada ne bi odrekao fotografije, nautike, motocikala - avantura i putovanja su sastavni dio njegovog života.

- Ovi hobiji me ispunjavaju i čine srećnim i zadovoljnim čovjekom, ali muzika je i dalje ono čemu sam maksimalno predan - dodaje Georgiev.

Koncert

Solistički koncert popularnog crnogorskog muzičara večeras će biti održan u koncertnom prostoru Vodenog parka "Akvana" u Banjaluci, sa početkom u 21 čas. Koncert organizuje "Ljueen Estrada" Zorana Đurića. Publika će osim poznatih hitova moći da čuje i neke nove pjesme koje Georgiev priprema za sljedeći album.

Karte za koncert mogu se kupiti ispred Robne kuće "Boska", u Muzičkom paviljonu parka "Petar Kočić" i u "Akvani".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana