Vladimir Putin predvodio bajkere

Glas Srpske
Vladimir Putin predvodio bajkere

Lovio je tigrove, igrao hokej, jahao planinama go do pasa, upravljao vojnim avionom, a sada se ponovo pridružio grupi bajkera kako bi obilježio sjećanje na heroje iz Drugog svjetskog rata. Dok drugim političarima i turneja autom predstavlja problem, svi se pitaju da li postoji nešto što 58-godišnji premijer Rusije već nije uradio.

Političari se obično u izbornoj kampanji malo prošetaju među narodom, održe koji vatreni govor i iskoriste priliku da se slikaju sa bebom ili kučetom.

No, Putin to radi mnogo profesionalnije i prirodnije. Upravo tako je izgledao ruski premijer na čelu kolone "opakih" motociklista koji su se uputili na bajkersko okupljanje u Novorosijsku, luku na Crnom moru.

Ruski premijer fotografisan je prije polaska tokom opuštenog razgovora sa Aleksandrom Zaldostanovim zvanim Hirurg, vođom "Noćnih vukova" i Goranom Jovanovićem Fonzom, niškim bajkerom.

Među bajkerima se osjećao kao kod kuće, posebno što ih smatra prijateljima i uživao je u festivalu koji je priređen kao sjećanje na oslobođenje grada tokom Drugog svjetskog rata.

Na skupu se obratio prisutnima nazivajući ih braćom i sestrama.

- Želim da vam kažem, braćo i sestre, da je sjajno što ne zaboravljate naše heroje. Vi ste zaista divni. Ne samo što uživate dok se vozite, već činite i patriotsko djelo - rekao je Putin.

Ne tako davno, pedesetosmogodišnji premijer bio je uslikan kako lovi sibirskog tigra i jaše go do pasa.

Bivši KGB agent takođe je ponio crni pojas u džudu, a viđen je i kako upravlja vojnim avionom.

Da nema kraja njegovoj želji za izazovima, Putin je pokazao i kroz vrlo vješto upravljanje velikim "harli-dejvidson" trajkom.

Ne treba zanemariti ni njegov muzički talenat, jer se Putin jednom prilikom latio mikrofona i to prilično uspješno.

Poslije svega, postavlja se pitanje, da li postoji nešto što ovaj Rus ne može.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana