Vjernici se mole za spas bludne Madone

Agencije
Vjernici se mole za spas bludne Madone

Vjernici u Varšavi 1. avgusta, u vrijeme koncerta Madone na Narodnom stadionu, moliće se Bogu da oprosti američkoj pjevačici što je bludnica.

Nadbiskup Henrik Hoser katoličke vjernike pozvao je da 1. avgusta uveče dođu u crkvu blizu Narodnog stadiona u Varšavi na molitvu za duše poginulih u Varšavskom ustanku, koji je izbio na taj dan prije 68 godina, ali takođe i za spas duša bludnika.

Svještenici su u nedjelju kada je vjernicima pročitan taj poziv upozoravali da je ta molitva u stvari za grijeh bludništva zbog koncerta Madone.

- Taj koncert je antiliturgija. Svjedoci smo skrnavljenja krsta- kazao je sveštenik Andžej Grefkovič, inače varšavski zvanični egzorcist, istjerivač đavola.

Snimke koncerata ljetnje turneje Madone u okviru koje će 1. avgusta održati i koncert u Varšavi pregledala je posebna komisija Poljske katoličke crkve u kojoj su bili i egzorcisti i zaključeno je da u nastupu pjevačice ima i elemenata satanizma.

Dan koji je Madona odabrala da u Varšavi obraduje koncertom ljubitelje svoje muzike izazvao je velike kontroverze i proteste konzervativnih katoličkih krugova, jer se na taj dan obilježava godišnjica Varšavskog ustanka protiv nacističkih okupatora u poljskoj prestonici.

Madona je i za prethodni koncert u Varšavi 2009. godine odabrala dan koji po ocijeni crkve nije smjela - 15. jul, crkveni praznik Uspenja presvete Bogorodice, te su je sada mladi konzervativni katolici optužili da namjerno bira nezgodne datume za gostovanje da se ruga Poljacima i njihovoj vjeri, a od gradskih vlasti zatražili da koncert zabrani.  

Vlasti Varšave su to odbile, ali u dogovoru sa boračkim organizacijama veterana iz Drugog svjetskog rata i Varšavskog ustanka i organizatorima koncerta našli kompromis da se na početku koncerta prikaže kratki dokumentarac kao dio obilježavanja godišnjice Varšavskog ustanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana