Vjerio se princ Vilijam

Glas Srpske
Vjerio se princ Vilijam

Nasljednik britanske krune princ Vilijam i njegova djevojka Kejt Midlton konačno će stati pred oltar iduće godine u Londonu, saopšteno je danas iz kraljevske rezidencije Klarens haus.

- Princ Čarls sa zadovoljstvom objavljuje vjeridbu princa Vilijama i gospođice Ketrin Midlton - ističe se u saopštenju koje prenosi agencija AP.

Mladi par se vjerio još prošlog mjeseca tokom odmora u Keniji, a njihovo vjenčanje bi trebalo da se održi idućeg proljeća ili ljeta u Londonu. Princ Vilijam i njegova vjerenica, oboje stari 28 godina, upoznali su se prije više od osam godina za vrijeme studija na Univerzitetu Sent Endruz u Škotskoj.

- Princ Vilijam obavijestio je kraljicu i ostale članove porodice, a zatražio je i ruku gospođice Midlton od njenog oca - stoji u saopštenju Klarens hausa.

Poslije vjenčanja mladi bračni par živjeće na sjeveru Velsa gdje će princ Vilijam nastaviti službu u Britanskoj kraljevskoj avijaciji kao pilot u misijama potrage i spasavanja.

Autorka knjige "Vilijam i Hari: Iza zidova palate" Kejti Nikol u svojoj knjizi napisala je da je Ketrin još prije tri godine željela znati da li je Vilijam zaista želi, te da joj je on tada rekao da još nije spreman za brak, ali da je ona njegova prava ljubav. Tada je pristala čekati da se on odluči na brak.

Zasad nema jasnih naznaka koji su datum budući mladenci izabrali, ali nagađa se da bi to mogao biti 29. jul, čime bi se ujedno obilježilo i 30 godina od vjenčanja Vilijamovih roditelja, princa Čarlsa i pokojne princeze Dajane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana