Vjenčali se Rupert Merdok i Džeri Hol

Agencije
Vjenčali se Rupert Merdok i Džeri Hol

Medijski mogul Rupert Maedok vjenčao se sa glumicom i manekenkom Džeri Hol u Londonu.

Riječ je o četvrtom braku za Merdoka (84) i prvom za Džeri Hol (59), iako je ona godinama živjela u vanbračnoj zajednici sa pjevačem Mikom Džegerom.


Australijanac Merdok, koji sada ima i američko državljanstvo, razveo se od treće supruge Vendi Deng 2013.

Par je danas sklopio samo građanski brak, dok će u subotu biti vjenčani i u crkvi, na privatnoj ceremoniji u londonskoj Crkvi Sent Brajd.

Merdok i Džeri Hol objavili su vjeridbu u listu "Tajms" u januaru, a u to vrijeme izjavili su da "jedva čekaju da se vjenčaju" i da su "uzbuđeni zbog budućnosti". U vezu su navodno ušli prošlog ljeta.

Prema procjeni magazina "Forbs" 2015, Rupert Merdok i njegova porodica imaju bogatstvo od 11,2 milijarde dolara, što ga čini 77. najbogatijom osobom na svijetu.

Naslijedio je dva lista u australijskom gradu Adelejdu u 22. godini i izgradio medijsku imperiju. Sada je na čelu upravnog odbora Njuz korporacije, u kojoj kontroliše 120 listova u pet zemalja svijeta.

Merdokova porodica drži u vlasništvu veliku kablovsku mrežu, uključujući Foks kanale u SAD.

Patrišom Buker, stjuardesom iz Melburna, oženio se 1956. Imali su jedno dijete – Prudens - i razveli su se 967. Drugi brak sa novinarkom Anom Torv iz Glazgova trajao je 32 godine, sve do 1999. Imaju troje djece: Elizabet, Lahlana i Džejmsa. Treći brak sa poslovnom ženom Vendi Deng porijeklom iz Kine okončan je 2013. poslije 14 godina braka i dvoje djece: Grejs i Kloi.

Džeri Hol rođena je u Teksasu 1956. Napustila je kuću kako bi se posvetila manekenstvu. Do kraja sedamdesetih bila je jedan od najfotografisanijih modela i pojavila se na brojnim naslovnicama. Bila je zaštitno lice parfema "opijum" i Revlon kozmetike.

Nakon što je postigla uspjeh u karijeri, vjerila se sa muzičarem Brajanom Ferijem. Napustila ga je zbog frontmena grupe Rolingstouns Mika Džegera. Par je sklopio brak u hinduističkoj ceremoniji na Baliju 1990, ali je kasnije proglašen nevažećim. Imaju četvoro djece: Elizabet, Džordžiju, Gabrijela i Džejmsa. Razišli su se 1999.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana