Virdžinija Razano: Dan prije smrti vjerenik me molio da igram na Rolan Garosu

Glas Srpske
Virdžinija Razano: Dan prije smrti vjerenik me molio da igram na Rolan Garosu

Rolan Garos ovih dana postaje mjesto jedne od najpotresnijih sportskih priča uopšte. Naime, vjerenik i trener francuske teniserke Virdžinije Razano Stefan Vidal preminuo je poslije devetogodišnje borbe sa tumorom na mozgu.

Ipak, hrabra teniserka odlučila je da igra na zemlji koja Francuzima znači puno više od samog tenisa.

- Stefana sam dan prije smrti pitala: Želiš li da igram na Rolan Garosu?, a on mi je odgovorio: Da, molim te, igraj! Zbog te njegove želje sam nekako izdržala ovih posljednjih dana, igraću za njega i pokušaću biti hrabra i nastaviti sa borbom - izjavila je Razano za francuske novine "L’Equipe", uoči otvorenog prvenstva Francuske u tenisu koji počinje u nedjelju.

Razano je 2009. godine dostigla najviši renking u karijeri, kada je bila 16. teniserka svijeta, igrala je četvrto kolo Rolan Garosa i Vimbldona, a danas je 93. igračica svijeta. Vidala je srela prije 11 godina igrajući tenis u klubu svojih roditelja, a par se uskoro zbližio, i profesionalno i privatno.

- Bio mi je u početku kao stariji brat, sve najteže i najljepše trenutke sam dijelila sa njim i malo-pomalo smo se zaljubili - izjavila je Razano.

Dvije godine kasnije Vidalu je dijagnostifikovan tumor na mozgu, a već na početku liječenja, poslije operacije, ostao je jedno vrijeme djelimično paralizovan.

- Bilo je to strašno vrijeme za njega. Ispočetka je morao učiti da hoda, piše i postaje onaj čovjek otprije - kazala je Razano.

U martu ove godine stanje mu je postalo takvo da je više nije mogao pratiti kao trener, pa je Virdžiniju na američku turneju pratila Vidalova majka, dok je Stefan ostao u Francuskoj, kod oca svoje vjerenice.

- Nisu mi željeli reći kakvo je njegovo stvarno zdravstveno stanje. Skrivao je to od mene, jer je želio da dobro igram u Majamiju. Već je tada znao da je tumor postao prevelik i znao je da će uskoro umrijeti. Na životu ga je držalo kad sam ja dobro igrala, to mu je davalo dodatnu energiju - istakla je Razano.

Vidal je bio na samrti tokom turnira u Indijan Velsu, o čemu je teniserka saznala tek kad se vratila u Francusku.

- Nisam to znala, bio je to strašan šok za mene. Najljepša stvar u mom životu nije više bio tenis, nego to što smo ja i Stefan postali jedna osoba - zaključila je Razano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana