Vinkovci otkazali koncert Rade Šerbedžije

GS
Foto: Ilustracija

Glumac i muzičar Rade Šerbedžija trebalo je da održi koncert u Vinkovcima, 15. novembra, međutim, nastup je otkazan "zbog osjetljivosti tematskih manifestacija te nedjelje", kako su objasnili nadležni.

Šerbedžija je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu opisao cjelokupnu situaciju, te je dodao da se uopšte ne slaže sa pomenutom odlukom gradskih vlasti, jer je smatra čistim politikanstvom.

- Prije mjesec dana zvali su me organizatori Filmskog festivala glumca iz Vinkovaca da povodom zatvaranja festivala i dodjele nagrada 15. 11. održim koncert u pozorištu "Joze Ivakića". Ja sam, naravno, pristao, jer Vinkovci su moj grad u kome sam odrastao i koji u mom životu imaju uvijek posebno mesto i značaj. Iako je moj koncert, čim je najavljen, bio odmah i rasprodat, zbog, kako su mi organizatori rekli, velikog interesa posebno mlade publike u Vinkovcima, juče mi je javljeno da je koncert otkazan. Gradske vlasti su objasnile da se koncert otkazuje zbog osjetljivosti tematskih manifestacija te nedjelje u kojem se koncert trebao održati. Naravno da se ne slažem s takvom odlukom, jer je smatram čistim politikantstvom. Moje pjesme propagiraju ljubav, humanizam i blagost i ne mogu nikoga i ništa vrijeđati - napisao je glumac.

Dodao je da su ga organizatori opet zvali, kako bi pomjerili datum održavanja koncerta na šta je Šerbedžija pristao i to samo zbog građana Vinkovaca.

Povodom ovog događaja, oglasio se i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je, takođe, prokomentarisao spornu situaciju.

On je napisao da je Šerbedžijin koncert planiran u nedjelji kada se prisjećaju "najveće tragedije hrvatskog naroda u novijoj istoriji", kada odaju počast žrtvama Vukovara i njihovog kraja, te da navedeni datum koncerta nije primjeren.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana