Vilijam novogodišnju noć proveo kao spasilac

Agencije
Vilijam novogodišnju noć proveo kao spasilac

Princ Vilijam, drugi u redu za nasljeđe britanske krune, učestvovao je tokom novogodišnje noći u spasilačkoj akciji zajedno sa svojom posadom, objavio je dnevnik "Dejli mejl".

U noći 31. decembra na 1. januar u gradu Blekpulu, na zapadu Velike Britanije, dvojicu muškaraca koji su šetali obalom iznenada je zapljusnuo i odnio u more veliki talas. Jedan od njih je uspio da se sam spase, dok su u potrazi za drugim muškarcem u pomoć pritekli spasioci.

Helikopter "Kralj mora", pod komandom princa Vilijama, vojvode od Kembridža, poletio je u pomoć obalskoj straži. Nažalost, uprkos svim naporima spasilaca, nestali muškarac nije pronađen.

Princ Vilijam je 2005. godine upisao vojnu akademiju i postao pilot helikoptera Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva. Prvi put je učestvovao u spasilačkoj misiji kada je jedan radnik doživio srčani udar na naftnoj platformi u oktobru 2010. godine.

Princa Vilijama i njegovu suprugu Kejt Midlton svrstavaju u najpopularnije ličnosti koje su bile u žiži javnosti i 2012. godine. Kejt je trudna, pa cijela kraljevska porodica sa radošću očekuje prinovu. Oni su se vjerili 16. decembra 2010. godine, a vjenčanje je bilo 29. aprila 2011. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana