Vilijam Marovic, muž Kristi Hefner, nezakonito trgovao akcijama Plejboja

Tanjug
Vilijam Marovic, muž Kristi Hefner, nezakonito trgovao akcijama Plejboja

Kristi Hefner, ćerka osnivača magazina "Plejboj" Hjua Hefnera i bivša izvršna direktorka "Plejboj enterprajza", izjavila je da je bila šokirana kada joj je suprug Vilijam Marovic, priznao da je pod istragom zbog sumnjivog trgovanja akcijama "Plejboja".

Hefner je američkoj Komisiji za hartije od vrednosti (SEC) rekla da joj je Marovic, bivši senator američke države države Ilinois, u martu 2010. priznao da ga je kontaktirao SEC i da je tada saznala da on posjeduje akcije "Plejboja", prenijela je njujorška agencija ekonomskih informacija "Blumberg".

Prema podacima "Blumberga", Marovic je tek jedan od preko 400 ljudi koje SEC i Ministarstvo pravde u Vašingtonu optužuju za insajdersko trgovanje, koje uključuje izdaju klijenata, zaposlenika, rodbine i prijatelja

Epizoda Hefner je, zajedno sa još nekoliko njih, posebno okrutna jer uključuje izdaju supružnika.

SEC posljednjih godina sprovodi akciju otkrivanja insajderskog trgivanja, a "Blumberg" je do detalja slučaja Hefner došao putem zahtjeva na osnovu zakona o slobodi informisanja.

- SEC je odlučan da pošalje poruku velikim investitorima, kao i svima drugima, da je insajdersko trgovanje protivzakonito i da neće biti tolerisano - rekao je bivši advokat SEC iz Vašingtona Mark Pauers.

Tokom pet godina finansijskih malverzacija, Marovic je zaradio ili izbjegao gubitak od 100.952 dolara.

Marovic je, u okviru vansudskog poravnanja, pristao da plati kaznu od 168.352 dolara, uključujući penale i kamate, bez priznanja krivice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana