Vilijam i Kejt izabrali ime za kćerku

Agencije
Vilijam i Kejt izabrali ime za kćerku

Princ Vilijam i njegova supruga vojvotkinja od Kembriya Kejt izabrali su ime za svoju nasljednicu.

Kraljevski bračni par, koji u julu očekuje prinovu, odlučio je da kćerkici da ime Elizabet Dajana Kerol. Mala princeza nosiće ime svoje prabake, kraljice Elizabete Druge, a dva srednja imena dobiće po pokojnoj baki Dajani i njenoj majci Kerol. Iako se šuškalo da će kćerku nazvati po princezi Dajani, odustali su od te ideje jer se to navodno nije svidjelo kraljici, koja ima pravo da odbije ime nasljednika krune ukoliko joj se ne sviđa.

Kejt i Vilijam upoznali su se u jesen 2001. na škotskom univerzitetu "St Andrenjs", gdje su oboje studirali istoriju umjetnosti. Ispočetka su bili samo prijatelji, koji su se često družili, učili zajedno i igrali tenis. Princ se, navodno, jako zagrijao za svoju koleginicu vidjevši je kao manekenku na humanitarnoj reviji, na kojoj je bila obučena u providnu čipkastu haljinu.

Prvu godinu studija živjeli su, kao i svi brucoši, u studentskom domu u sklopu univerziteta, a na drugoj su se, s još dvoje prijatelja, preselili u četvorosobnu kuću u gradu. To nije dobro uticalo na tadašnju vezu koju je Kejt imala sa studentom Rupertom Finčem, koja se raspala 2003. godine. Oko Božića iste godine počela je vezu sa princem Vilijamom, a prve zajedničke fotografije objavljene su u martu 2004. godine sa skijanja u švajcarskom Klostersu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana