Vestvud kreira za Jelenu, Vilijamson za Anu

Glas Srpske
Vestvud kreira za Jelenu, Vilijamson za Anu

Moda je sastavni dio tenisa, pa se modne kuće i dizajneri već decenijama nadmeću ko će oblačiti svjetske asove.

Za nastup najbolje srpske teniserke Jelene Janković na predstojećem Vimbldonu, osim njenog trenera, pobrinuće se i Vivijen Vestvud, koja će kreirati specijalnu opremu!

- Teniski meč je nešto poput sportske pozorišne predstave. Igrači su na sceni sami, tako da je ono što su obukli neka vrsta kostima - kaže izvršni direktor Ženske teniske asocijacije Stejsi Alaster.

Garderoba igrača je pod lupom i na terenu i van njega, a koliko je moda dio teniskog spektakla, vidjećemo na predstojećom Vimbldonu.

Povodom obilježavanja 125 godina ovog prestižnog teniskog turnira, vodeći britanski dizajneri i poznate modne kuće obući će teniske zvijezde. Poslije završetka turnira te haljine biće ponuđene na aukciji, a prihod od prodaje namijenjen je u dobrotvorne svrhe.

Tako će ove godine, osim Ralfa Lorena, koji je već tradicionalno zvanični "stilista" Vimbldona, sportiste obući i Stela Mekartni, koja kreira haljine za Serenu Vilijams i prvi reket svijeta Karolinu Voznijacki, zatim Husein Šalejn koji "šije" za Veru Zvonarevu, Dejvid Koma za Anastasiju Pavličenkovu, Ričard Nikol za Andreju Petković, a Vivijen Vestvud za Jelenu Janković.

Haljine čuvenih dizajnera teniserke neće nositi na mečevima, već na crvenom tepihu prilikom svečanog otvaranja turnira.

- Radujem se što ću nositi haljinu poznatog dizajnera, jer nisam često u prilici da se tako obučem - kaže bivša teniserka broj jedan Ana Ivanović, koja će nositi haljinu kreatora Metjua Vilijamsona.

Da li su dizajneri birali igrače ili je bilo obrnuto, nije poznato, ali bi za Jelenu Janković, koja i sama kreira odjeću, trebalo da bude kompliment to što je kontroverzna Vivijen, koja je rekla da čak ni najpoznatija "snajka" na svijetu - Kejt Midlton, nema stila, pristala da je obuče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana