Vesna Pećanac dobija crnogorsko državljanstvo

b92
Foto: printskrin

Srpska glumica Vesna Pećanac, koja je dospjela skoro u medije jer je korisnica Narodne kuhinje, ostvarila je brojne uloge kako na filmu i televiziji, tako i na pozorišnim daskama, a sada je bivši predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić otkrio da je glumica dobila crnogorsko državljanstvo nakon što ga je zatražila.

"Ministarstvo prosvjete, kulture, nauke i sporta dalo je pozitivno mišljenje za prijem u crnogorsko državljanstvo gospođe Vesne Pećanac. Time su ispunjeni Zakonom o crnogorskom državljanstvu propisani uslovi da Ministarstvo unutrašnjih poslova u daljem postupku može donijeti Odluku o njenom prijemu u crnogorsko državljanstvo. Predlog za prijem u crnogorsko državljanstvo gospođe Vesne Pećanac sam 24. februara 2022. godine uputio kao tadašnji predsjednik Skupštine Crne Gore", napisao je Aleksa Bečić na svom zvaničnom nalogu na Tviteru.

Podsjetimo, Vesna je bila udata za poznatog reditelja Živka Nikolića, sa kojim ima dva sina, a neke od svojih najpoznatijih uloga ostvarila je upravo u njegovim filmovima "Lepota poroka" i "Čudo neviđeno".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana