Venecuelanka nova mis svijeta

Glas Srpske
Venecuelanka nova mis svijeta

Službenica iz Venecuele Ivian Lunasol Sarkos Kolmenares zvanično je najljepša žena na svijetu. Ova dvadesetjednogodišnja ljepotica pobijedila je u Londonu na Izboru za mis i samo potvrdila dominaciju latino djevojaka u izborima za mis. Inače, ona je i bila najveći favorit na kladionicama.

BiH je predstavljala Snežana Kuzmanović koja nije uspjela da se plasira među prvih 15 djevojaka.

Srpska predstavnica Milica Tepavac zauzela je, prema zvaničnim glasovima, 23. mjesto po ljepoti, daleko ispred djevojaka iz okolnih zemalja, a zanimljivo je da je mis Hrvatske podijelila posljednje mjesto sa ljepoticom iz Austrije. Druga pratilja je Portorikanka, a prva je Filipinka koja je imala najveću podršku u dvorani "Erls kort" gdje je održana svečana ceremonija.

Pozornicom u Londonu prodefilovalo je 113 ljepotica iz većine zemalja svijeta. Program je uživo prenošen u više od 150 država, a pratilo ga je, kako se procjenjuje, više od milijardu gledalaca.

Dok je u centru "Erls kort" birana nova mis, oko 50 feministkinja je ispred zgrade održalo demonstracije, noseći transparente na kojima je pisalo "Biti žena nije takmičenje" i "Seksizam je vrlo ružan".

Među njima je bilo i nekoliko radikalnih feministkinja koje su sedamdesetih godina prošlog vijeka izazvale talase društvenih potresa.

Unutar dvorane nekoliko hiljada fanova nosilo je nacionalne zastave i uzvikivalo imena svojih favoritkinja.

Domaćin takmičenja sljedeće godine biće kineski grad Ordos.

Nova mis svijeta je službenica u jednoj medijskoj kući u Venecueli. Ima 12 braće i sestara, a kaže da joj je plan da više pomaže djeci, naročito sada kada ima krunu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana