Vejts, Kuper i Dajmond u kući slavnih

Glas Srpske
Vejts, Kuper i Dajmond u kući slavnih

Američki pop i folk kantautor Nil Dajmond, hevimetalac i hardroker Alis Kuper i rok, džez i bluz legenda Tom Vejts u ponedjeljak naveče su uvedeni u Rokenrol kuću slavnih.

Nil Dajmond (70) u karijeri je prodao više od 120 miliona albuma i napisao mnoge hitove za druge izvođače, poput 'I'm Beliver' The Monkeesa’. U kuću slavnih uveo ga je Pol Simon rekavši kako mu nije jasno zašto je Dajmond morao da čeka toliko dugo na tu počast. Dajmond je primajući nagradu na svečanosti u hotelu "Valdorf Astorija" u Njujorku otpjevao svoj megahit iz 1969. godine 'Sweet Caroline'. Alis Kuper je izveo svoju hard rok himnu iz 1972. godine 'School's Out' u svojoj tipičnoj majici poprskanoj krvlju, sa živom zmijom oko vrata i našminkanih očiju.

Tom Vejts (61), koji svojim eksperimentalnim rok zvukom osvaja fanove još od sedamdesetih godina, našalio se u svečanom govoru rekavši kako 'ljudi govore da nema nijedan hit i da je težak za saradnju - kao da je to nešto loše'. Rokenrol kuća slavnih i pripadajući muzej nalaze se u Klivlendu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana