Vanesa Mej i rokenrol u Areni

Glas Srpske
Vanesa Mej i rokenrol u Areni

Slavna violinistkinja Vanesa Mej, koja osvaja publiku širom svijeta izvođenjem jedinstvenog i zanimljivog spoja klasike i rok muzike, nastupila je u beogradskoj "Areni" u pratnji svog rok benda i srpskih gudača iz orkestra "Metamorfozis".

Nekada poznata kao "čudo od djeteta", a sada atraktivna i energična umjetnica čije nastupe prate naslovi poput "Džimi Hendriks na violini", "Oluja na svjetskoj turneji", "Rok superstar na violini", prvi put se predstavila beogradskoj publici koja je pozdravila dugim aplauzom.

U intimnijoj atmosferi preuređenog prostora "Arene" nekoliko hiljada gledalaca imalo je rijetku priliku da uživa u savršenom skladu roka i klasične muzike - gudača s jedne strane, električne gitare, bubnjeva, klavijatura, perkusija sa druge.

Mej je muzičke granice pomjerila sa 16 godina, kada je objavila svoj prvi pop album "Violin Player", ne samo formirajući neuobičajen miks klasičnog, pop, džez i tehno zvuka, već i svojim scenskim izgledom.

Energična Mej je sve vrijeme šetala scenom, svirala klečeći ili sjedeći na ivici bine, a kao što je na početku najavila, predstavila je publici različite muzičke stilove i "prošetala" kroz više zemalja, pa se pored, na primjer, kompozicija Vangelisa i Marksa Bruha, našao i latino ritam.

Za kraj, na oduševljenje publike, izvela je "Tokatu i fugu" Johana Sebastijana Baha u svom specifičnom aranžmanu. Riječ je o njenom prvom singlu iz 1995. godine zahvaljujući kojem je proputovala svijet i pokazala da violina može da se uklopi u modernu muziku. Aplauz nije prestao dok se Mej nije vratila na bis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana