Upoznajte Srpkinju koja je opčinila Arnolda Švarcenegera!

Telegraf.rs
Upoznajte Srpkinju koja je opčinila Arnolda Švarcenegera!

Popularni holivudski glumac Arnold Švarceneger očaran fenomenalnim tijelom Srpkinjenaše Bojane Vasiljević, vicešampionke svijeta u bodi fitnesu.

-Možete zamisliti kakav je komentar dao povodom mog izgleda - kaže Bojana Vasiljević ekskluzivno za Telegraf. 

Dječji snovi se ostvaruju, a to je shvatila i Bojana Vasiljević (32), vicešampionka svijeta u bodi fitnesu i jedna od dvije srpske takmičarke koje imaju profesionalnu licencu za ovaj sport.  

Ona je jedna od najuspješnijih srpskih sportistkinja u Americi, a dobijanjem profesionalne karte ušla je u sam vrh svjetskog bodibildinga i fitnesa.  

Već nekoliko godina živi u Los Anđelesu, gdje radi kao fitnes model, takmičar, ali i personalni trener poznatim ličnostima Holivuda u čuvenoj teretani Gold džim na Venisu. Ipak, njen san nije samo ulazak u elitu svjetskog bodibildinga i fitnesa. Upravo je tamo prije nekoliko dana imala prilku da vidi poznatu zvijezdu američkog filma Arnolda Švarcenegera, legendu bodibildinga, koji joj je dao niz komplimenata na izgled, ali i pokazao neke vježbe.  

 Ipak, prije nego što saznate šta joj je Švarceneger rekao, najprije da vas upoznamo sa Bojanom, jednom od dvije srpske profesionalne takmičarke u bodi fitnesu ili u Americi popularnoj kategoriji figure.

- Sve je počelo 2006, kad sam bila student DIF u Beogradu. Profesori Dušan Mitić i Stanimir Stojiljković su me zapazili u studentskoj populaciji kao nekog ko ima predispozicije i talenat za bavljenje fitnesom – kaže Bojana za Telegraf.  

- Oni su bili inicijatori ideje i usmerili su me ka takmičarskom fitnesu. Beskrajno sam im zahvalna na tome, jer je to potpuno promenilo moj životni put i opredeljenje. Četiri meseca posle prvog razgovora u Čanju, već sam bila na takmičarskoj sceni državnog prvenstva 2006, gde sam osvojila treće mesto.  

- Tako je započelo novo poglavlje mog života koje traje i dan danas, samo na jednom drugom, višem nivou.

- Dok nisam dobila svoju IFBB profesionalnu licencu i preselila se u SAD zbog nastavka profesionalne karijere, bila sam sportista međunarodnog razreda, član reprezentacije Srbije i takmičila se za najtrofejniji bodibilding & fitnes klub Srbije ,"Olimpia" iz Kragujevca, vlasništvo Gorana Ilića, našeg proslavljenog IFBB reprezentativca, prvaka Evrope.

Do sada je ostvarila fenomenalne rezultate, ali nema sumnje da će biti još bolja u budućnosti.

- Prvi put sam se oprobala u kategoriji bodi fitnes (popularnijeg kao Figure u Americi) krajem 2009. na IFBB Svetskom prvenstvu u Italiji, na nagovor državnog selektora Zorana Stojića i našeg šampiona Gorana Ilića. Rizikovali smo, i to se pokazalo kao dobra odluka.

 Trenira holivudske zvezde

- Izabrala sam Los Anđeles i čuvenu teretanu Gold gdžm. Tu radim kao personalni trener i obavljam svoje treninge. Pripremam se za takmičenja i konačno mogu reći da se osećam kao kod kuće.

- Radim kao personalni trener, imala sam priliku da sarađujem s poznatim ličnostima, pogotovo što u Los Anđelesu kao centru filmske industrije poznate ličnosti gotovo svakodnevno možete sresti na ulici.

- Jedna od glumica i pevačica s kojom sam radila kao deo njenog trenerskog tima je i Anđelika Vale, proslavljena ulogom Ružne Beti… Pored trenerskog posla, odlazim redovno i na kastinge koje mi bukira moj agent Debi Harison. Najviše vremena van treninga posvećujem radu s fotografima kao fitnes model, za različite potrebe (magazine, promocije, reklame….).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana