Unikatne vjenčanice sa potpisom Mirjane Vujčić

Željka Kokot
Unikatne vjenčanice sa potpisom Mirjane Vujčić

Haljine Mirjane Vujčić pričaju priču o minulim epohama u kojima su romantične, senzualne, nježne i misteriozne dame nosile jednostavne toalete skrojene po posljednjoj "pariskoj modi".

Njene vjenčanice odišu glamurom i jednostavnošću sa posebnom notom romantike protkane čipkom, perlicama i mašnama. Po jednoj takvoj mašni njena modna remek-djela postala su prepoznatljiva.

Za sebe kaže da je jednostavna osoba koja se modom bavi od 2008. godine kada je, neposredno nakon prve samostalne revije održane u hotelu "Park" u Novom Sadu, osnovala svoj prvi modni studio.

- Najradije dizajniram vjenčanice puderastih i pastelnih tonova, ali iz mog studija izlaze i haljine za svaku priliku, savršeno skrojena muška odijela, dječije haljinice, te ženska odijela i kožni asesoari - kaže dizajnerka i dodaje da, kada je riječ o materijalima, preovladavaju čipka, biseri, perle, saten, svila i viskoza.

Rad na unikatnoj vjenčanici zahtijeva mnogo strpljenja, preciznosti i mašte, a u zavisnosti od prohtjeva klijenta i obima ručnog rada, ponekad traje i nekoliko sedmica.

- Najveći izazov prilikom kreiranja venčanica je na pravi način predstaviti mladu koja će poneti moju haljinu na svom venčanju. Jedan model prolazi kroz više faza - od prvobitne ideje, zatim trenutka kada se ta ideja pretoči na papir, preko izrade i dorade, pa sve do finalnog proizvoda kojim ćemo biti zadovoljne i buduća mlada i ja - kaže Mirjana i naglašava da je velika sreća što u njen studio dolaze dame koje znaju šta žele, a koje često opisuje kao romantične princeze sa stavom.

Iako je mnogobrojnim damama unikatnim toaletama bajkovite ljepote uljepšala posebni dan u životu, Mirjana još nije stala na "ludi kamen".

- Verovali ili ne, bez obzira na to što sam možda upravo ja doprinela ostvarenju dugo sanjanog sna mnogih devojaka, moj dragi i ja još nismo stigli obeležiti taj dan onako kako maštamo. Ovih dana očekujemo dolazak na svet naše druge kćerke, a od venčanja nismo odustali. Naprotiv, možda se i to desi vrlo skoro. A venčanicu ćete videti, to ne smem sada da vam otkrivam - zagonetno nam odgovara Mirjana te dodaje da je ljepota upravo u jednostavnosti i vrlo često citira čuveni citat "Less is mor", odnosno, manje je više.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana