Učiteljica Lidija je objavila selfi pa dobila je otkaz

Srna
Učiteljica Lidija je objavila selfi pa dobila je otkaz

Škola se i dalje drži svoje odluke, pa za sada ne postoje šanse da se Lidija vrati na posao.

Lidija Ferguson (39), majka troje djece i učiteljica koja je godinama radila u jednoj britanskoj školi, trenutno prolazi kroz pravu životnu dramu.

Nakon što je objavila selfi na kome se vidi kako sjedi na ivici kreveta, odjevena u kratku bijelu haljinu, Lidija je dobila suspendiju na poslu.

Njeni učenici na svaki način pokušavaju da promjene odluku škole, pa su pokrenuli čak i peticiju, u kojoj su iznijeli razloge zašto treba da se vrati.

"Lično ne vidim ništa neprikladno u fotografiji. Uvijek sam poštovala pravila društvenih mreža a imala sam i svoje interno pravilo - ako bi mi bilo neprijatno da moj deka vidi nešto što sam objavila, ne bih to ni postavljala ", objasnila je Lidija.

Ona je takođe istakla da aposlutno ne razumije zašto je ova, po njenom mišljenju, nevina fotografija, izazvala toliku buru.

"Sve je eksplodiralo i otrglo se kontroli. Ne želim više ovaj stres, nisam pogođena samo ja već i cijela moja porodica", iskrena je bila.

Ipak, iako su učenici uz nju i svom silom pokušavaju da promjene odluku, iz škole su poručili da je Lidija već dobila otkaz i da ne postoji šansa da se vrati na posao.

"Nema ničeg lošeg u toj fotografiji. Svi mislimo da je učiteljica Lidija divna i ne želimo da je izgubimo. Mnogima je pomogla u slučajevima vršnjačkog nasilja ili problema u porodici. Njoj se okrećemo kad imamo neki problem", naveo je jedan od učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana