Trubači Guče 48 sati u Banjaluci

Tanja Šikanjić
Trubači Guče 48 sati u Banjaluci

Oko 300 učesnika manifestacije "48 sati Guče u Banjaluci", danas će od 13 časova prodefilovati Gospodskom ulicom, krenuvši od Narodnog pozorišta RS do Trga Krajine.

Defile trubača, članova kulturno-umjetničkih društava i banjalučkih mažoretkinja kroz centar grada trajaće do 14.30 časova.

Defile je prethodnica manifestaciji "48 sati Guče u Banjaluci", koja se održava večeras i sutra uveče na platou hotela i velnes centra "Fortuna" u banjalučkom naselju Petrićevac sa početkom u 18 časova.

Marketing menadžer hotela i velnes centra "Fortuna" Nataša Dujaković je istakla da će na ovoj dvodnevnoj manifestaciji pod nazivom "48 sati Guče u Banjaluci", nastupiti oko 300 učesnika, između ostalih, Orkestar Dejana Jevđića iz Požege, KUD "Abrašević" i Ansambl "Srpski jelek" iz Čačka i Banjalučki trubači.

- Do sada su se u Banjaluci održavali samo koncerti pobjednika Guče, a ovo je posve drugačija manifestacija, koja se organizuje pod pokroviteljstvom Sabora trube u Guči. U pitanju je zvanična prezentacija Sabora, koja se prvi put održava u Banjaluci - istakla je Dujakovićeva.

Ona je dodala da će, osim prezentacije sabora, u okviru manifestacije učestvovati i lokalna kulturno-umjetnička društva "Čajavec", "Vaso Pelagić", "Mladost", "Srpski vitezovi" i "Slavko Mandić".

- Programom je predviđeno da se prvo predstave KUD-ovi, etno-grupe i pjevački ansambli, a zatim gosti iz Srbije - istakla je Dujakovićeva i dodala da kulturni dio programa predviđa i priču o Saboru trube u Guči.

Poslije oficijelnog dijela programa, u kojem će se trubači pobrinuti za dobru atmosferu među publikom, a koji će trajati od dva do tri sata, slijedi i zabavni dio manifestacije.

- Za posjetioce ove manifestacije priredićemo i degustaciju srpskih nacionalnih jela koja će pripremati gosti iz Srbije - istakla je Dujakovićeva.

Trubački orkestar Dejana Jevđića, koji je formiran u decembru 2000. godine, nastupao je na raznim manifestacijama širom Srbije i u inostranstvu, gdje su osvojili niz nagrada. Orkestar ima raznovrstan repertoar, od starih izvornih pjesama i kola do novokomponovane narodne muzike, kao i muzike drugih podneblja Srbije, prvenstveno južna i istočna Srbija.

Karte za dvodnevni nastup trubača "48 sati Guče u Banjaluci", mogu se kupiti po cijeni od deset KM na recepciji hotela "Fortuna" i na Trgu Krajine u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana