Tricky iz publike pratio nastup demo bendova

Sanja Jokić
Tricky iz publike pratio nastup demo bendova

Drugo takmičarsko veče "Jelen Demofesta", koje je održano u četvrtak uveče na banjalučkoj tvrđavi Kastel, bilo je podjednako napeto i uzbudljivo kao i prvo.

U finale su direktno prošli bendovi "Dub Rebellion" iz Brčkog, "Asthetic Empaty" iz Sarajeva, "Bitipatibi" i "The Schtrebers" iz Beograda sa osvojena po 24 boda, te "Big Bug" iz Pirota, "Indigo pop" iz Podgorice i "Plastic Sunaday" iz Niša sa osvojena po 23 boda. Da je žiri i ovaj put imao pune ruke posla, pokazuje činjenica da je u finalno veče prošlo čak sedam takmičarskih bendova. Ivan iz benda "Big Bug", koji se takmičio i prošle godine, priznao je da su se on i njegovi prijatelji iz grupe "navukli" na Banjaluku i "Demofest", te da su morali da se vrate, da još jednom pokušaju, što je rezultiralo prolaskom u finale.

Ove godine Crnogorci su se prvi put našli među finalistima i to bend "Indigo pop" iz Podgorice. Član žirija režiser Milorad Milinković je prokomentarisao da im je bilo posebno teško da odluče o tome ko ide dalje.

Tricky, koji je nastupao u revijalnom dijelu, svojim energičnim performansom i spontanošću oduševio je banjalučku publiku. Tokom njegovog nastupa oni koji su bili najbliže bini penjali su se na nju i plesali sa njim, a u jednom trenutku poznati trip hoper je sišao među publiku, slikao se sa fanovima i tako pokazao zašto mnogi vole i poštuju muziku koju pravi. Prije nastupa Tricky je, sjedeći u prvim redovima publike, pažljivo pratio nastup demo bendova. U revijalnom dijelu, nastupili su i "Kuriri".

U finalu "Jelen Demofesta" publiku očekuju brojna iznenađenja i uzbuđenja, gdje će se u revijalnom dijelu predstaviti prošlogodišnji pobjednici "Threesome", rege metal bend "Skinred", a na afteru nastupa odličan drum’n’base, za koji će biti zaduženi "Big Bud" i "Necone".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana