Tragičan kraj prelijepe manekenke

Agencije
Tragičan kraj prelijepe manekenke

Roditelji je nisu podržavali u karijeri zbog čega je bila depresivna i sklona samopovređivanju, a nisu spodržavali ni njen izbor muža.

Nadja Menaz (24) u maju je pronađena mrtva u svom stanu u Mančesteru. Izvršila je samoubistvo vješanjem samo pet mjeseci nakon što je dobila sudsku presudu prema kojoj se njenoj tradicionalno muslimanskoj porodici zabranjuje da je prisili na unapred dogovoreni brak, piše "Telegraf".

Ona je s porodicom od rođenja živela u Velikoj Britaniji i sa 16 godina upoznala je Umara Rasula, koji ju je uveo u manekenstvo. Roditelji je nisu podržavali u karijeri ,zbog čega je bila depresivna i sklona samopovređivanju.

Odselila se od kuće i u tajnosti s Rasulom započela vezu, a vjenčali su se 2011. godine, poštujući sve muslimanske običaje.

Godinu kasnije dobili su ćerku. No, roditelji su i dalje zahtievali od nje da se uda za čovjeka kojem su je davno obećali.

Ranije u decembru Nadja se obratila britanskom sudu, jer tamošnji zakon štiti žene u slučaju prisilne udaje. U slučaju protiv oca Sabira Huseina (60), majke Ruksane Kosuar (55) i još troje od njenih osam braće i sestara, manekenka je dobila presudu.

"Cio njen život i svaku njenu odluku nikada nisam mogao shvatiti, ali nikada kod nje nisam osjetio da ima bilo kakvih problema koji bi je naterali na ovako nešto. Mislim da je moja ćerka ubijena", nakon svega je rekao njen otac na sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana