Toni Cetinski: Banjalučkoj publici otvoriću srce do kraja

Neda Simić - Žerajić
Toni Cetinski: Banjalučkoj publici otvoriću srce do kraja

Osjećam vrlo pozitivnu energiju u Banjaluci i očekujem da ću imati prije svega emotivan koncert, ali i zabavan. Da ćemo se veseliti i slaviti ljubav. Jer ljubav je moja deviza.

Rekao je to u intervjuu za "Glas Srpske" hrvatski pjevač Toni Cetinski, koji će pred banjalučkom publikom nastupiti u petak, 9. decembra, u dvorani "Borik".

Popularni muzičar boravio je prethodna dva dana u gradu na Vrbasu, gdje je sa organizatorom koncerta Sinišom Tomićem dogovorio sve detalje pred ovaj muzički događaj, ali i uživao šetajući ulicama Banjaluke i družeći se sa dragim ljudima.

- Očekujem da će koncert biti lijep događaj i za mene i za publiku. Ovo nije nastup koji spada pod neku turneju, nešto što je svugdje jednako, nego je osmišljen specijalno za Banjaluku. Organizator koncerta "Front Stage" i Siniša Tomić su uradili veliki posao i vrlo profesionalno pristupili cijeloj priči. Sve me to raduje i jedva čekam petak - ističe Cetinski. 

* GLAS: S obzirom na to da ste odrasli uz rok muziku koja je obilježila i početak Vaše karijere, a da već godinama primat dajete popu, kako je došlo do tog muzičkog preokreta u Vama? 

CETINSKI: Jesam roker, ali pronašao sam se negdje između roka i popa. Ipak, želja mi je da snimim rok album. To sam već obećao prijateljima iz djetinjstva iz Rovinja i sebi. Nažalost, od roka ne može da se živi. A moja porodica živi od muzike. Našli smo šemu da iskomercijalizujemo priču, ali da me nije stid, jer je ono što radim iskreno i životno. Stojim iza svakog svog albuma i svaki izlazak na binu me čini srećnim. U posljednja tri albuma otvorili smo srce do kraja. To će i Banjalučani moći da osjete. Ljubav približava ljude meni i mene ljudima i to je neraskidiva veza.

* GLAS: S obzirom na to da ste učestvovali na Evroviziji kako danas iz ove perspektive gledate na pjesmu Evrovizije?

CETINSKI: Televizija mi već odavno nije izazov. Značajno je bilo predstavljati svoju zemlju u svijetu, ali muzička industrija "melje" sve, tako da izvođači nemaju mnogo koristi od Evrovizije, koliko Evrovizija kao organizacija ima. Ima mnogo izvođača koji su poslije učešća na pjesmi Evrovizije napravili svjetsku karijeru. Danas to više nije tako, to je prevaziđeno.

* GLAS: Koliko je za uspjeh Željka Joksimovića presudna Evrovizija?

CETINSKI: Mislim da njegov životni i muzički put uopšte ne zavisi od pjesme Evrovizije, njemu je bilo predodređeno da uspije. Možda je on dobro iskoristio Evroviziju, ali on bi i bez toga bio to što jeste.

* GLAS: Koliko muzički umjetnici danas formiraju svoje stavove na buntu?

CETINSKI: Bunta je sve manje, ne samo u muzici. Nekad su studenti izlazili na ulice i mijenjali velike stvari u društvu i postizali neke ciljeve. Danas toga više nema. Bunt je dobrodošao, ali nema svako pravo da se buni, već oni koji su nešto postigli.

* GLAS: Šta je to što je trenutno u žiži Vaših umjetničkih interesovanja?

CETINSKI: Radim muzičku trilogiju, sa Zagrebačkom filharmonijom, mojim bendom i gostima sviraćemo u Ljubljani, koncert u Beogradu planirali smo za Dan zaljubljenih. Ima mnogo još muzičkih izazova, kao što je i novi album na proljeće, do tada će se pojaviti i dva singla, ali neću još sve da otkrivam.

Kareras

* GLAS SRPSKE: Vaše vokalne sposobnosti su poznate širom Evrope, sarađivali ste sa mnogim priznatim tenorima. Ko je na Vas ostavio najsnažniji utisak?

CETINSKI: Kareras ima posebno mjesto u mojoj karijeri i u mom životu, jer se postavio prema meni kao mentor, ali i kao otac i kao prijatelj. Ono što me oduševilo je da su svi oni vrlo jednostavni ljudi. To je odlika svih velikih ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana