Tifa: Novi album čisti rokenrol

Mirna Pijetlović
Tifa: Novi album čisti rokenrol

Veoma sam ponosan na svoj novi album "Spreman sam na sve". Riječ je o čistom rokenrolu sa notom minimalizma, jer nismo htjeli publiku da opterećujemo komplikovanim aranžmanima.

Rekao je ovo za "Glas Srpske" pjevač Mladen Vojičić Tifa na čijem se albumu nalazi deset pjesama koje je uradio zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljem Goranom Pršićem Masnim.

- U album sam unio sva svoja životna i profesionalna muzička iskustva. Zato su takvi i tekstovi - životni i to je ono što mi je jako bitno kada je riječ o novom albumu - rekao je Vojičić.

Ističe da je svaka pjesma rađena sa mnogo emocija, bez kalkulisanja i podilaženja publici.

- Smatram da treba biti iskren prema sebi i prema publici kako bi dobili kvalitet, uzimajući u obzir vrijeme u kojem živimo, gdje oko nas izviru instant zvijezde sa prolaznim hitovima - kazao je Mladen Vojičić Tifa, koji je na muzičkoj sceni aktivan pune 33 godine.

Pored bogate solo karijere, Tifa je prošao kroz mnoge, danas kultne bendove čiji se hitovi još pjevaju, kao što su "Bijelo dugme", "Teška industrija", "Vatreni poljubac", "Divlje jagode", "Atomsko sklonište".

- I danas, kao i prije dvije decenije pristupam muzici identično - iskreno, energično i sa puno stvaralačkog žara. Smatram da je današnje vrijeme prilično "pregazilo" dobru muziku. Kada sam počinjao karijeru muzika je bila cijenjena i poštovale su se prave vrijednosti. Danas pravila ne postoje, poremećeni su sistemi vrijednosti i sve je instant i kratkotrajno - smatra Tifa.

Najavio je veliku turneju po Balkanu koju će održati sljedeće godine, a posebnu muzičku stanicu zauzeće Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana