Teniserka u kolicima skinula se za časopis

Glas Srpske
Teniserka u kolicima skinula se za časopis

Holanđanka Ester Verger vjerovatno je najuspješnija sportistkinja na svijetu. Igra tenis u kolicima, a za poraz ne zna od 2003. godine.

U nevjerovatnom nizu je od 396 uzastopnih pobjeda, a osvojila je sedam turnira Australijen open, pet US open, četiri Rolan Garos, a ima i tri zlatne medalje sa Paraolimpijskih igara. A to je samo u singlu, trebalo bi još dosta vremena kada bi se nabrojale i titule u paru. Već je deset godina prva na listi teniserki te je odlučila da gola pozira za jedan američki časopis.

- Kada su me prvi put pitali da se skinem gola, nisam htjela prihvatiti. Nisam imala samopouzdanja, ali sam pristala jer su mi omogućili da sama izaberem fotografije koje će štampati - rekla je Ester Verger.

Zbog povrede kičme od osme godine vezana je za invalidska kolica.

- Mislim da je super to što su htjeli staviti hendikepiranu sportistkinju na naslovnicu. Zadovoljna sam fotografijama. Neki komentari su bili da slike nisu prikladne i nisam bila spremna na takve komentare, ali prijatelji i mnogi drugi su mi rekli kako bi trebalo da budem ponosna - izjavila je Ester, čiji niz će neko teško dostići.

Kod žena rekord drži Martina Navratilova, koja je slavila 74 puta zaredom, od februara do decembra 1984. godine. Najduži niz u singlu kod muškaraca drži Giljermo Vilas. Argentinac je pobijedio u 46 uzastopnih mečeva od 11. jula do 1. oktobra 1977. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana