Tejlor Svift donirala pet miliona dolara za žrtve uragana na Floridi

GS
Tejlor Svift donirala pet miliona dolara za žrtve uragana na Floridi

Tejlor Svift donirala je pet miliona dolara za pomoć područjima pogođenima uraganima Helene i Milton.

"Nevjerovatno smo zahvalni Tejlor Svift na velikodušnoj donaciji od pet miliona dolara", napisala je izvršna direktorica organizacije "Feeding America Claire Babineaux-Fontenot" na Instagramu.

"Ovaj će doprinos pomoći obnovi i oporavku zajednica, obezbjeđujući osnovnu hranu, čistu vodu i zalihe ljudima pogođenim ovim razornim olujama", dodala je.

"Hvala ti, Tejlor, što stojiš uz nas i što pomažeš zajednicama u potrebi", poručila je.

Nije prvi put da donira

Ovo nije prvi put da, odnedavno najbogatija muzičarka svijeta, donira novac za pomoć. Tokom turneje Eras, u gradovima u kojima je nastupala, redovno je donirala lokalnim kuhinjama i organizacijama koje pomažu onima slabijeg finansijskog stanja.

Tako je 2016. godine donirala pogođenima poplavama u Louisiani, 2017. donirala je novac za pogođene uraganom Harvey, a 2020. donirala je milion dolara za pomoć pogođenima tornadima koji su uništili domove i ubili najmanje 24 osobe u Tennesseeju, gdje je ona započela karijeru.

Takođe, 2023. godine donaciju je ponovila u istoj saveznoj državi nakon novih razornih tornada. Podsjećamo, Svift je službeno postala najbogatija samoostvarena muzičarka na svijetu s procijenjenom neto vrijednošću od 1.6 milijardi dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana