Tašta Ognjena Amidžića je predivna doktorka

G.S.
Foto: Kurir

Voditelj Ognjen Amidžić je uplovio u bračne vode po treći put, a ljepota njegove supruge Mine očarala je ljude kada su je vidjela na malim ekranima u emisiji “Ami G” šou, gde se kratko oprobala u ulozi prezenterke. 

Ubrzo je ostala u drugom stanju, a kao bomba je odjeknula vijest o njihovoj romansi. Međutim, nerijetko se mogu čuti komentari po prijestonici da su veoma skladan par, kao i da su neizmjerno zaljubljeni jedno u drugo.

Naime, prije nekoliko dana Mina se porodila, te su postali ponosni roditelji sina Peruna. A Ognjen je za medije istakao da je njegova ljepša polovina prava lafica.

- Mina je drugačiji tip, ona je lafčina. Sve podnosi lako, brzo se snalazi. Ona mi pravi lakoću u životu i to je savršeno. Naravno da ću joj pomagati i podržavati je kao i ona mene. Ona je osoba koja kada uzme nešto da radi ona se tome posveti 100 odsto i radi bez greške. Ima majčinski instinkt, majka je majka, nema šta - rekao je voditelj.

Na koja je Mina naslijedila takav stav i ljepotu?

Iako se mnogo spekuliše o izgledu nove izabranice voditelja Ognjena Amidžića, genetika pokazuje da potiče iz porodice u kojoj dame krasi neverovatna lepota, ali i obrazovanje. Naime, njena majka je istaknuta doktora koja u sedmoj deceniji izgleda zadivljujuće! Osim zanosnih plavih očiju, prelijepog osmjeha i bujne kose, ovu fenomenalnu ženu krasi impozantno znanje, a u svom poslu je jedna od najboljih.

Prim. prof. dr sc med. Zora Naumović diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu 1983. godine to sa prosječnom ocjenom 9,66.

 

Osam godina kasnije završava specijalizaciju iz interne medicine sa čistom desetkom, a potom 1997. i magistarske studije iz kardiologije. Međutim, ni tu se nije zaustavila, već je 2002. supspecijalizirala kardiologiju, a iste godine Ministarstvo zdravlja dodjeljuje joj zvanje primarijusa.

Kruna njene akademske karijere bila je odbrana doktorske disertacije “Prognostički značaj varijacije srčane frekvencije u bolesnika sa srčanom insuficijenijom” Na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2007. pod mentorstvom prof. dr Zorane Vasiljević, čime stiče zvanje doktora medicinskih nauka iz oblasti kardiologije. 

I poslije završenih studija, nastavila je da se usavršava u Engleskoj i Nemačkoj.

Član je Srpskog lekarskog društva i Lekarske komore Srbije, Udruženja kardiologa Srbije, kao i mnogih drugih prestižnih svetskih udruženja. Osim toga, nosilac je više naučno-istraživačkih projekata.

Nakon rada u Zdravstvenom centru” Dr Laza K. Lazarević” u Šapcu, gde je bila šef Koronarne jedinice, a zatim i pozicije načelnika Poliklinike u Specijalnoj bolnici za bolesti srca i krvnih sudova Ostrog u Beogradu, početkom maja 2015. dugogodišnje kliničko iskustvo krunisala otvaranjem svoje privatne internisticko-kardioloske ordinacije.

 

Doktorka Zora Naumović je tokom svog dugogodišnjeg rada stekla izvanredno iskustvo kako u zbrinjavanju životno ugroženih bolesnika u koronarnoj jedinici, tako i u ambulantno polikliničkom radu.

Poznata je kao pobornik zdravog načina života, vraćanja prirodi u najširem smislu te reči, pa samim tim primarno prevenciji kardiovaskularnih oboljenja. Ali, ono što je posebno izdvaja, jeste holistički i individualni pristup lečenju svakog pacijenta, što je široj javnosti poznato kroz brojne edukativne članke i nastupe u različitim sredstvima informisanja, prenosi Kurir. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
Porodila se Sanja Kužet
Porodila se Sanja Kužet
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana