Talasi i pletenice u kosi poznatih

Priredio: Boris Đurić
Talasi i pletenice u kosi poznatih

Ovog proljeća i ljeta u modi su raskošne frizure sa talasima i pletenicama što se može vidjeti i na frizurama poznatih i slavnih ličnosti.

Lob frizura

Ako pratimo zvijezde onda se može zaključiti da bob frizura neće brzo nestati ovog ljeta. Univerzalno privlačna lob frizura se lako održava i nudi gotovo bezbroj načina kako da se stilizuje. To se odlično može vidjeti na primjeru Naomi Vots i njenih razbarušenih i neuređenih talasa. Filmska diva se početkom godine riješila dugih lokni i odlučila se za lob koji inače dobro stoji mnogim ženama. Njena asimetrična frizura je aranžirana u boho talase čim je stvorena odlična kombinacija stila i izgleda kose.

Australijska glumica i zvijezda filma “Vuk sa Volstrita” Margot Robi ove godine je predstavila uglađenu bob frizuru do ramena. Nakon što je kreirao duboki razrez, poznati stilista Renato Kampora, dodao je proizvode sa poboljšanje korijena da bi povećao volumen kose. Da bi se pobrinuo da krajevi budu super glatki prvo ih je ispeglao a zatim pošpricao “fruktis” sprejom sa teksturom.

Piksi frizura

Moć piksi frizure ne jenjava. Za one koji teže dramatičnim promjenama stilova podšišana frizura Skarlet Johanson bi moglo biti upravo ono što tražite. Začešljana unazad frizura podjednako izgleda provokativno i elegantno, a takođe predstavlja odličan način da se pokaže stilski set naušnica. Ošišana sa strane i pomaknuta unazad ova frizura je dodatno poboljšana sprejom za posvetljenje kose kojim je postignut interesantan kontrast kose.

Piksi frizura En Hatavej je graciozno prerasla u bob i razbarušeni talasi možda su najveći šik na njenoj kosi. Da bi ostvario ovakav izgled stilista An Ko Tran, poznat kao majstor živih tekstura, razdvojio je svježe oprane dijelove kose po centru glave i grubo ih osušio dok nisu bile 80 odsto suve. Kada je izgladio krajeve sa okruglom četkom, aktivirao je svoju peglu za uvojke, počevši sa strane i penjući se ka vrhu glave. Da bi dobio konačni izgled Tran je mijenjao pravce uvojaka, tako da su neki bili okrenuti prema licu dok drugi prema vani. Za sami kraj, lagano je prstima razbio talase i pošpricao sprejom sa teksturom.

Spletena kosa

Frizura sa pletenicama manekenke Džesike Stem pomaže da se kosa skloni sa lica i vrata, a da se pri tome ne žrtvuje stil. Iako na prvi pogled djeluje komplikovano ona se može replicirati uz nekoliko savjeta stiliste Dženifer Jepez.

- Sa jedne strane sam joj napravila francusku pletenicu i uvrstila nekoliko pramenova da bi “omekšala” ukupan izgled - kaže Jepez koja je isto ponovila na drugoj strani, stvorila željeni izgled i na kraju učvrstila iglama za kosu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana