Tajni spisi FBI o Džeksonu

Glas Srpske
Tajni spisi FBI o Džeksonu

FBI bi ove sedmice trebao da objavi tajne dokumente o Majklu Džeksonu, pišu američki mediji.


Spisi su nastali u periodu od 1993. do 2004. godine, a obuhvataju prijetnje i ucjenjivanja pjevača, kao i kontraverzne slučajeve navodnih zlostavljanja djece. Prva takva optužba dogodila se 1993. godine. Majklova osiguravajuća kuća tada se nagodila sa porodicom dječaka, a on je oslobođen svih optužbi. Drugi put su ga za pedofiliju optužili 2003. jer je tokom snimanja dokumentarnog filma "Living with Michael Jackson" izjavio da često spava sa dječacima u krevetu. Dvije godine kasnije je oslobođen optužbi.

Zanimljiva priča vezana uz Džeksonove spise dogodila se u avgustu ove godine. Tada je bloger i aktivist Majkl Petrelis iz San Franciska tražio od FBI informacije o Majklu Džeksonu. Nekoliko dana kasnije dobio je zanimljivo pismo iz FBI u kome je pisalo da može da kupi njihov dosije o Džeksonu. 
- Pronašli smo oko 591 stranicu koje odgovaraju vašim zahtjevima. Prvih sto stranica vam nećemo naplatiti, a ako vam pošaljemo sve stranice to će vas koštati 49 dolara - dio je pisma koje je potpisao šef informacionog odjeljenja i menaymenta pri FBI Dejvid Hardi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana