Svjetska elita na Đokovićevoj dobrotvornoj večeri

Agencije
Svjetska elita na Đokovićevoj dobrotvornoj večeri

Fondacija "Novak Đoković" uspješno je organizovala dobrotvornu gala večeru u Milanu, a sav prikupljeni novac biće usmjeren na programe ranog obrazovanja za djecu Srbije.

Oko 400 zvanica, među kojima su bili Đorđo Armani, proslavljeni fudbaleri Milana Paolo Maldini i Andrej Ševčenko, urednik "Voga" Ana Vintur, srpski košarkaši Miroslav Raduljica i Milan Mačvan i brojna druga imena iz svijeta sporta, mode, šou-biznisa okupilo se u srednjovjekovnom zamku "Sforcesko".

Sav skupljeni novac biće usmjeren ka programima ranog obrazovanja za djecu Srbije, a cilj je da svako dijete ima jednake šanse da se razvija i uči, naročito u najranijem periodu života koji je od izuzetne važnosti, kao i da se mališanima omoguće programi koji će podstaći njihova znanja, kreativnost i omogućiti im socijalizaciju, igru i druženje sa vršnjacima.

Međunarodna humanitarna organizacija "28. jun" na humanitarnoj gala večeri u Milanu uručila je nagradu i zahvalila najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću i njegovoj supruzi Jeleni na podršci u humanitarnom projektu "Boj za Kosovo" iz 2011. godine.

- Veoma sam srećan što se u Milanu okupilo ovoliko ljudi koji pružaju podršku humanitarnom radu i žele da nam se priduže u našoj misiji. Fondacija se trudi da stvori bolje uslove za odrastanje mališana u Srbiji, želimo da ih ohrabrimo i da im damo krila da ostvare svoje snove. Uz pomoć sve većeg broja partnera, naša vizija je da u našoj zemlji svako mesto ima vrtić, da u svakom selu deca mogu da pohađaju predškolske programe, da ulažemo u edukaciju vaspitača i da svi zajedno brinemo da mališani imaju svetlu budućnost - rekao je najbolji teniser svijeta obraćajući se gostima.

Novac će se prikupljati i na egzibicionim mečevima, u kojima će se sastati Novak Đoković i Rafael Nadal, a drugog dana će u dublu svoje snage odmeriti sa jedne strane Đoković i Flavija Peneta, a sa druge Serena Vilijams i Fabio Fonjini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana