Svijet više neće biti isti - Kim Kardašijan postaje advokat?

GS
Svijet više neće biti isti - Kim Kardašijan postaje advokat?

Postoji trenutak u jednoj od ranih sezona “Keeping up with the Kardashians” u kojoj Kim prosto ne može da se smiri.

Razlog je fabulozno površan i istovremeno razoružavajuće blizak svakom od nas.

Na jednom od porodičnih ljetovanja, dok je plivala izgubila je dijamantsku minđušu među azurno plavim talasima. Na njene rijalitijem pojačane emocije, sestra Kortni pokušava da joj objasni kako to baš i nije kraj svijeta rečima: “Kim, there are people that are duing.”

Upravo taj kadar, zamrznut i uvećan sa sve titlom, tokom ove naopake 2020. pretvoren je meme koji opisuje svu surovost virusa u čijoj eri živimo. Da, ljudi umiru svakodnevno, i svijet više definitivno nije isti. A nije ni Kim.

Prošlog vikenda, na američkom kablovskom kanalu Oksigen prikazan je njen naveliko najavljivan dokumentarac “Justice project".

Za neupućene, ne ovo nije film “Pravda za dijamantsku minđušu” - Kim je lično u intervjuu za američki Vogue prošle godine u maju objavila kako uči da postane advokat i kako će svoje novostečeno znanje i titulu uložiti u napore za reformu američkog pravosuđa, prvenstveno na oslobađanje onih koji su krivo optuženi.

Film počinje tako što se upoznajemo sa slučajem Elis Meri Džonson, samohrana majka koja je zbog kockanja izgubila posao i muža. Nedugo zatim, njen 12-godišnji sin strada u nesreći na putu i Džonsonova prijavljuje bankrot.

Ona kaže da je samo brinula o djeci kada je počela da sarađuje sa dilerima droge i to kao “telephone drug mule” – koristeći svoj telefon da poveže dilere sa dobavljačima. To je bio njen prvi i jedini prekršaj i uprkos tome što sama nikada nije imala drogu u rukama, osuđena je na doživotnu robiju plus 25 godina.



 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana