Svemirski kauboj zapalio publiku

Mirna Pijeltović
Svemirski kauboj zapalio publiku

Treći dan "Egzit" festivala obilježio je fenomenalan i najduže iščekivan nastup acid jazz britanskog "svemirskog kauboja", "Jamaroquia", koji je napunio "Main stage", kao i dvomilioniti posjetilac jednog od najpopularnijih festivala u Evropi.

 Tačno u ponoć na binu je izašao popularni Džej Kej, koji je izazvao potpuni delirijum kod oko 20 hiljada posjetilaca ovog koncerta. Puna dva časa odlične svirke, prisnog komuniciranja sa masom, energičnog plesanja oduševljene publike, koja je zajedno sa popularnim Britancima pjevala neke od njihovih najvećih hitova, kao što su "Deeper Undergrund ", "Cosmic Girl", "Space Cowboy", "Little L" i mnoge druge, rezultovali su energičnim koncertom na obostrano zadovoljstvo. Prije popularnih Britanaca na "Main stageu" su nastupili "Jinx" iz Hrvatske, te kabaretska producentkinja i pjevačica "Santigold". Publika se na "Fusion stageu" zabavljala uz "LeelooJamais" i "Ringišpil", koji su napravili odličnu atmosferu za nastup bečejske grupe "Eva Braun".
Interesantno je bilo i na uvijek energičnom "Explosiv stageu", gdje su brojne fanove zabavljali "Discgarge" i "Anti Nowhere League", a čast da prže na ovoj bini pripala je i Banjalučanima "Tanker", koji su imali odličan koncert. U skoro uvijek popunjenoj "Dance Areni" nastupili su miljenici publike "Groove Armada" i "Fede le Grand", kao i jedan od popularnijih srpskih DJ-eva "Gramophonedzie".

Treći dan obilježila je i Staša Vukadinović (27) iz Zrenjanina, koja je dobitnik specijalne nagrade "Egzita", kao jubilarni, dvomilioniti posjetilac u istoriji tog festivala. Dobila je besplatan ulazak na "Egzit" u idućih deset godina, a organizatori su obećali da će joj do kraja festivala ispunjavati sve želje, a dobila je i sve VIP propusnice, bonove za piće, večeru na festivalu za dvoje.

Drugo veče "Egzita", u petak uveče, definitivno je bilo u znaku "Dance Arene" i energičnog nastupa britanskog elektrodvojca "Underworld", koji su svojim nastupom privukli pažnju enormno velikog broja publike. Pored njih, odlične svirke bile su održane i na "Main stageu", gdje su nastupili fenomenalni britanski rok sastav "Editors", te energična hip-hoperka "M.I.A.", koja je čak sišla i u publiku, što je izazvalo veliko oduševljenje fanova. Svoj najveći hit "Paper Planes" izvela je tek pred sam kraj koncerta, a energična pjevačica prikazala je publici nesvakidašnji, alternativni i futuristički šou, sa obiljem video i svjetlosnih efekata. "Femu Kuti", uz pomoć pratećeg benda "Positive Force" i neumornih igračica, napravio je fantastičnu žurku na "Fusion Stageu". Nigerijska super-zvijezda i sin slavnog Fele podizao je atmosferu do samog usijanja tokom svog seta, koji je u isto vrijeme bio i veseo i angažovan i politički direktan, prepun strasti, znoja i ljubavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana