Sve tajne divljeg života Džeka Nikolsona

Agencije
Sve tajne divljeg života Džeka Nikolsona

Zavodio je Meril Strip, a sa Vorenom Bitijem takmičio se u broju žena koje će odvući u krevet. I to je samo jedan deo divljeg života glumca Džeka Nikolsona, koji je otkriven u novoj biografiji.

Nova biografija Džeka Nikolsona otkriva mnoštvo pikantnih detalja iz života ove holivudske zvijezde, glumca koji je bio na glasu kao veliki ženskaroš, pa tako saznajemo da se intimno družio i sa slavnom Meril Strip, s kojom je glumio u dva filma (“Heartburn” i “Ironweed”), prenosi “Jutarnji list”.

Upravo tokom snimanja filma “Ironweed” 1986. godine, otkriva biografija, njegova se kamp kućica često ljuljala na svojim amortizerima, nakon čega bi dvije zvijezde izlazile pomalo ošamućene, a filmska ekipa pričala je više o njima nego o samom filmu. Upoznali su se godinu dana ranije na snimanju filma “Heartburn”, a Strip je rekla da joj je to bio doživljaj kao da upoznaje Mika Džegera ili Boba Dilana.

Da razbije napetost, uoči snimanja njihove prve zajedničke scene, Nikolson je pokucao na vrata njene prikolice i pitao je može li se poslužiti njenim toaletom. Ona se složila i napetosti više nije bilo.

Navodno je na kraju snimanja Meril izbacila Džeka iz hotelske sobe i rekla da nikada više neće s njim snimati niti jedan film, ali je Meril porekla te navode.

U isto vrijeme Nikolson je još održavao dugogodišnju vezu s Anđelikom Hjuston, ali je navodno sa strane spavao i s glumicom Veronikom Kartvrajt. Nakon strastvene veze Meril i Džek su ostali dobri prijatelji.

Prošle godine Meril je, inače već 35 godina u srećnom braku sa Donom Gamerom, nastupajući u jednoj zabavnoj emisiji bila upitana sa kim bi spavala, s kim bi se vjenčala, a koga bi ubila. Za vjenčanje je odabrala Roberta Redforda, za seks upravo Nikolsona, a ubila bi Dastina Hofmana.

Nikolson ju je pak nazvao “savršenom”, prilikom dodele nagrade za životno delo 2004. godine.

Slavni glumac je bio samo jednom u braku, sa Sandrom Najt, s kojom ima ćerku Dženifer (50). No, Nikolson ima još dvoje djece s bivšom djevojkom Rebekom Brausard, Lorejn (23) i Reja (21), zatim ćerku Hani Holmen (32) iz veze sa danskom glumicom Vinie Holmen, kao i sina Kejleba Godarda (43) iz veze s glumicom Susan Enspeč.

Knjiga Marka Eliota takođe otkriva kako je Nikolson “hronično koristio drogu u ranim danima svoje karijere”, eksperimentišući sa LSD-om u ranim šezdesetim godinama, a uzimao je i kokain i pušio marihuanu. Kako piše Eliot, nakon prvog uzimanja Nikolson je vjerovao da je vidio božje lice. No, na LSD-u je iskusio i fantazije o kastraciji, proživljavao je homoerotične strahove, kao i spoznaju da nije bio željen kao dijete.

Takođe, pomoću LSD-a Nikolson se suočio s problemom prerane ejakulacije koji ga je mučio još od vremena kad je počeo spavati s Džordžijanom Karter, koju je upoznao u glumačkoj školi. LSD je, piše Eliot, uzimao nekoliko godina.

Droge nisu “ništa posebno”, izjavio je jednom Džek, koji je na LSD-u napisao scenario za film “The Trip” iz 1967. godine i redovno se koristio njima dok je pisao scenario za psihodeličnu avanturističku komediju “Head” grupe The Monkees.

Iz tog vremena potiče i anegdota da je došao sa džointom na sastanak sa tri potencijalna investitora za film “Goli u sedlu”.

“To mi je pomoglo u kreativnosti prilikom pisanja, lakše je na taj način samog sebe mentalno opustiti”, priznao je kasnije Nikolson. Njegova bivša djevojka Suzan Enspeč jednom je rekla da je Džek uzeo kokain kako bi lakše odglumio scenu plakanja u filmu “Pet lakih komada” 1970. godine.

U to je vrijeme upoznao i Vorena Bitija, slavnog lomitelja ženskih srca. Međusobno su se uvažavali, iako je uvijek među njima vladalo takmičenje po pitanju osvajanja žena. Nakon nekoliko sedmica druženja, Džek je zvao Bitija “profesionalacem” zbog njegove sposobnosti da odvede ženu u krevet, dok je Biti hvalio Džeka zbog sposobnosti da ispriča dobru priču. Ipak, mnogi su ocijenjivali da je Nikolson čak bio vještiji od Bitija u osvajanju žena.

Nova biografija otkriva i veliku ličnu dramu Džeka Nikolsona. Naime, prvih 37 godina svog života on je vjerovao da je dete Džona i Etel Mej Nikolson, sve dok 1974. nije saznao da je njegova starija sestra Džun ustvari bila njegova majka, dok mu je otac bio tamnokosi šarmer i nekadašnji muzičar Donald Rouz. Tu je priču Nikolson želio da proveri testiranjem uzorka krvi, ali je Rouz odbio i nakon toga nikada više nisu stupili u kontakt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana