Sutjeska i Mladost: Biti ili ne biti

D. Marić, S. Dakić
Sutjeska i Mladost: Biti ili ne biti

BANjA LUKA - Pretposljednje, 21. kolo košarkaškog prvenstva BiH donijeće nekoliko uzbudljivih okršaja, a kada su u pitanju dueli ekipa iz Srpske, najzanimljivije će biti u Foči, gdje Sutjeska dočekuje Mladost (subota, 19 časova).

Fočaci su u prošloj rundi ostvarili zlata vrijednu pobjedu protiv Sloboda Dite, napravili veliki korak ka opstanku, a savladaju li Mrkonjićane, gotovo da će prebrinuti sve brige oko ostanka u eliti.

- Ovo je za nas jedna od najvažnijih utakmica sezone i silno smo motivisani da iz nje izađemo kao pobjednici. Kompletni smo, igramo pred svojom publikom, rivala smo već savladali u Mrkonjić Gradu, pa smatram da isto možemo ponoviti u našoj, nadam se, punoj dvorani. Respektujemo protivnika, međutim, vjerujem da će bodovi ostati u Foči - bio je jasan igrač-trener Sutjeske Žarko Joknić.

Na drugoj strani, i Mrkonjićani su se intenzivno pripremali za derbi meč začelja, koji ima veliku težinu. Pobjeda Mladosti je imperativ ukoliko želi da i sljedeće sezone igraju u premijerligaškoj konkurenciji.

- Svjesni smo činjenice da je to za našu ekipu odlučujući meč i igrači su spremi da daju sve od sebe kako bi ostvarili povoljan rezultat. Nismo u poziciji da prijetimo trijumfom, ali je sigurno da ga priželjkujemo, jer ukoliko trijumfujemo ostajemo u kombinaciji za opstanak. Sutjeska ima odličan tim, koji nas je u Mrkonjić Gradu pobijedio poslije dva produžetka. Priželjkujemo da se nešto tako ponovi i nama u Foči. Naravno, da bismo stigli do pobjede moji igrači moraju dati maksimum, popraviti igru pod košem i biti šuterski raspoloženi - rekao je trener Mladosti Slobodan Janković. 

Parovi

U 21. kolu se sastaju, subota: MOSTAR: Zrinjski - Grude (18 časova), FOČA: Sutjeska - Mladost (19), ALEKSANDROVAC: Igokea - Slavija (19), BILEĆA: Hercegovac - Borac Nektar (19), TUZLA: Sloboda Dita - Čelik (19), utorak: TREBINjE: Leotar - Čapljina (18).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana