Supermodel pokazala kako izgleda nakon borbe s rakom

Agencije
Supermodel pokazala kako izgleda nakon borbe s rakom

Manekenka Miko Re više od 20 godina je provela baveći se modelingom, a onda joj je otkriven rak dojke u trećem stadijumu. Iako bi mnoge žene na njenom mjestu pale u depresiju, jer ne samo da se bori sa opakom bolešću već zbog posljedica ostaje i bez karijere, Miko je krenula drugim putem.

Podigla je glavu visoko i priznala cjelom svijetu s čime se bori. Ne samo to, već je napravila i niz profesionalnih fotografija kako bi pokazala kako danas izgleda, kada je zbog hemioterapije ostala bez kose, obrva a uskori i bez dojki.

Uz slike je podjelila i moćnu poruku, upućemu svim ženama koje se bore sa karcinomom.

"Ostala sam bez mnogih karakteristika ženskog tijela koje naša kultura slavi kao ljepotu... Nemam obrve, trepavice, kosu, a uskoro ću ostati i bez dojki. Hemioterapija vam polako pravi haos od organizma. Moje tijelo, koja je nekad bilo u harmoniji, sada je potpuno rastavljeno. Zaista je teško kada od putovanja po svijetu i rada pređete na ležanje u krevetu. Svaki dan je izazov a mala zadovoljstva, poput jedenja, šetnje ili držanja djeteta u rukama, jednostavno mi izmiču.

Sa rakom je došlo uništenje. Međutim, takođe mi je dao i priliku da ponovo izgradim samu sebe, iznutra. Odbacila sam ono što je nepotrebno i, iskreno, porasla kao osoba", piše Miko.

Ona je na početku karijere morala da se izbori za svoje mjesto, jer su joj govorili da iam previše oblina. Ali, sa nadiranjem zaobljenih Brazilki u modnu industriju, došla je i njena šansa, i ubrzo se proslavila. Bila je na brojnim naslovnim stranama, sarađivala sa najpoznatijim brendovima i zarađivala lijepe pare.

Sada je svijet to nestalo. Ali je, umjesto toga, dobila nevjerovatnu snagu i otkrila kako da zaista voli samu sebe.

"Apsolutno obožavam i uživam u ovoj ženi koja sam postala. I kada kažem da sam sama, mislim na to da sam slobodna od muškaraca, karijere, uloga ili etiketa koje su me ranije definisale. Moja sreća ne zavisi od ljubavi, podrške, odanosti ili nečijeg odobravanja.

Ja sam jednostavno Miko. Nemam šta da krjem. Imam rak dojke u trećem stadijumu i nikad u životu se nisam osjećala ovoliko lijepo".

Njen post na Fejsbuku je za kratko vrijeme privukao pažnju javnosti, a Miko je kasnije objasnila da nije od početka bila tako hrabra. Isprva se jako uplašila kada je čula dijagnozu, jer nije znala kako će da izdržava svoje djete ako ostane bez manekenkog posla.

"A onda sam shvatila da strahom ne mogu ništa da uradim. Strah ne pobjeđuje rak, već borba!, zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana