Sud odbio zahtjev Britni Spirs da njenom ocu ukinu starateljstvo

GS
Sud odbio zahtjev Britni Spirs da njenom ocu ukinu starateljstvo

Sud u SAD-u odbio je zahtjev Britni Spirs koji se odnosio na ukidanje prava starateljstva nad njenom imovinom s kojom od 2008. godine raspolaže njen otac Džejmi Spirs.

Ova odluka dolazi samo nekoliko dana nakon što je Britni na sudu dala snažno svjedočenje gdje je prvi put otvoreno govorila o problemu koji je prisutan u njenom životu od 2008. godine, a koji se odnosi na poziciju njenog oca koji je imenovan za staratelja nad njenom imovinom i finansijama.

Britni je tokom svog svjedočenja tvrdila da je zbog funkcije staratelja koju je imao njen otac bila prekomjerno i neadekvatno liječena, zabranjena joj je udaja kao i rađanje djece.

Takođe, Britni je rekla kako je tokom perioda u kojem je njen otac raspolagao imovinom bila prisiljena nastupati na brojnim manifestacijama te da joj je zbog toga narušena i privatnost.

Uprkos potresnom svjedočenju, sutkinja Brenda J. Penny u konačnici je odbila zahtjev Spirs što predstavlja zapravo drugu odbijenicu koju je potpisala ova sutkinja u slučaju uklanjanja starateljstva.

Prvu odbijenicu, sutkinja Penny potpisala je u novembru prošle godine gdje je također navela kako Džejmi Spirs i dalje ima pravo starateljstva nad imovinom njegove kćerke.

Džejmi Spirs kao i nezavisna finansijska kompanije Bessemer Trust trenutno dijele starateljstvo nad imovinom i finansijama Britney Spears. Kompaniji Bessemer Trust dodijeljen je status skrbnika nad imovinom Spirs u novembru 2020. godinu.

Kako piše Variety, sudski spisi su pokazali kako je razlog za produžavanje skrbništva nad imovinom taj što Britni Spirs nije sposobna upravljati finansijama te se oduprijeti prevarama i neprimjerenom uticaju koji može nanijeti štetu njoj kao i imovini i finansijama s kojim raspolaže, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana